Izabrane najljepše okućnice na području Grada Našica 2023.: Doznajte nagrađene

Prva hrvatska bačvarija i destilerija “Pepel®-Co” dodijelila je 17. puta za redom, povodom proslave Dana Grada Našica, priznanja za najljepše okućnice na području Grada Našica.

Povjerenstvo za izbor najljepše okućnice u sastavu: Hrvoje Pepelko – vlasnik hrvatskog brenda “Pepel®-Co”, Milan Papučić – član Udruge “DarNa” Našice, Hrvoje Žiha – direktor “Našičkog parka”, Silvija Lučevnjak – ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice i Ines Lijić – učenica, izabralo je tri obiteljska imanja čiji su vlasnici obitelji Patajac, Kapraljević i Kurtek.

Uz članove Povjerenstva, dodjeli priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo da su dobitnici vrijedni sugrađani koji neumornim i strpljivim uređivanjem svojih okućnica promiču kulturu rada i življenja na području Grada Našica, te za uložen trud i ljubav zasluženo dobivaju prigodna priznanja obrta Pepel®-Co.

Cilj je organizatora ove tradicionalne manifestacije otkriti skrivenu ili prepoznatljivu i postojanu ljepotu ugodnu sugrađanima i privlačnu turistima.

Izbor za najuređeniju okućnicu provodi se u kategoriji obiteljska imanja, a ocjenjuju se hortikulturno rješenje, cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja, kreativnost i originalnost, opremljenost okućnice, opći utisak te utjecaj na cjelokupni izgled okruženja.

Odavanjem priznanja najzaslužnijima ostvaruje se sinergija javnog i privatnog djelovanja na uređenju i očuvanju okoliša kao zajedničkog dobra.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content