Kukuriček 2023.: Virovitički “Slavuji” drugi, a OŠ Pitomača treća u kategoriji zborova, Sara Zeba treća među solistima

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u subotu je održan 21. po redu Dječji festival Kukuriček 2023. koji je i ove godine zasjao u punom sjaju, te je okupio preko 400 djece.

Dječji festival Kukuriček održava se svake godine u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca. I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, a publika je uživala u 21 novoj pjesmi koje su izvodila djeca i dječji zborovi iz cijele Hrvatske, Crne Gore, te BIH. Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati i u sjajnim izvedbama dječjih zborova.

Okupljenima se na samom početku obratio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih se svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za današnje nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček. Želim vam svima ugodnu zabavu večeras, a svima onima koji nastupaju želim također puno dobre zabave i sreće – rekao je gradonačelnik.

Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se i voditelj programa Zoran Vakula, poznati meteorolog i autor dječjih slikovnica.

Od domaćih izvođača nastupili su Rea Lepoglavec iz Đurđevca i Emma Živko iz Pitomače te zborovi Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i osnovnih škola Ferdinandovac i Petra Preradovića iz Pitomače.

Nagrada za najbolju glazbu pripala je Aleksandru Valenčiću, za najbolje stihove Suzani Belčić, a nagrada za najbolji aranžman pripala je Josipu Vukoji. U kategoriji solista prvo mjesto osvojio je Toma Šaban iz Zagreba, Lana Đurović iz Crne Gore osvojila je drugo mjesto, a treće Sara Zeba iz Virovitice. U kategoriji zborova prva je bila Osnovna škola Zamet iz Rijeke, drugi su Slavuji iz Virovitice dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače.

Grand prix je pripao Ledi Turato i dječjem zboru Torretta iz Rijeke, a nagrada publike pripala je zboru đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content