Na terenu u Livani oko 600 malih nogometaša u kategoriji U-11: Memorijalni turnir Milenko Jerković jedan od najboljih u cijeloj regiji

Na Športsko-rekreacijskom centru kralj Tomislav, tijekom proteklog vikenda održan je 15. po redu Memorijalni turnir Milenko Jerković. Organizatori turnira su NK Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislava iz Livane u znak sjećanja na jednog od osnivača toga kluba.

Natjecatelji su pristigli iz sedam zemalja Europe, a riječ je o 32 ekipe u kategoriji U-11. Turnir se organizira svake godine punih 15 godina, pa čak i u vrijeme kovida kada je organizacija ovako velikog turnira bila iznimno zahtjevna.

Turnir raste iz godine u godinu, a na terenu u Livani ove se godine našlo oko 600-tinjak malih nogometaša.

– Turnir je krenuo sa četiri ekipe 2009. godine. Svake godine dižemo razinu turnira, trudimo se podići nivo malo gore, imali smo ekipe i iz Kine, imamo dobre kontakte i svake se godine ekipe rado odazovu s obzirom na dobra iskustva koja imaju s našeg turnira. Memorijalni turnir Milenko Jerković samim brojem sudionika i kvalitetom spada u jedan od najboljih turnira za taj uzrast u cijeloj regiji– rekao je Vladimir Jerković, sportski direktor NK Tomislav iz Livane.

Višegodišnji stalni gosti su ekipe iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore. Hajduk je prošlogodišnji branitelj naslova, a do sada je NK Osijek najtrofejnija momčad turnira.

– Odlična organizacija ovako velikog turnira zaslužuje sve čestitke. Napraviti turnir za toliko djece gdje im je osigurano baš sve, od spavanja, obroka i druženja s vršnjacima i to 15 puta za redom je uistinu velika stvar. Drago mi je što ovaj klub kroz memorijalni turnir kojim čuvaju sjećanje na jednog od svojih osnivača ujedno i doprinose razvoju i popularizaciji sporta na ovako visokoj razini– rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content