Nakon 12 godina mladi rukometaši Viro Virovitice ‘okitili’ se medaljom na državnoj završnici: Fantastični Matko Moslavac nosio selekciju U-15 do ‘bronce’

U stalnoj bazi Hrvatskog rukometnog saveza, u Poreču, od 4. do 7. lipnja odigrana je državna završnica za rukometaše U-15. Među 20 najboljih momčadi u Hrvatskoj plasirala se ekipa Viro Virovitice, kao drugoplasirana ekipa regije IV.

U skupini A Virovitičani su na samom početku poraženi od Sesveta 23:19. Zatim su uslijedile pobjede u ogledima s Bjelovarom (33:21), Balić – Metličićem iz Splita (23:15) i riječkom Kozalom (20:17).

U razigravanju za četvrtfinale mladi rukometaši Viro Virovitice svladali su Dugopolje 18:17, a u četvrfinalu zagrebačku Maksimir Pastelu 20:18. Posljednjeg dana, u polufinalu, Dubrava je uspjela slomiti otpor Virovitičana tek u posljednjim trenucima igre pobijedivši 23:22.

Taj nesretan poraz nije slomio otpor mladih igrača Viro Virovitice, već su u utakmici za treće mjesto s Kozalom pokazali sve svoje kvalitete. Poveli su 5:1. Riječani su iskoristili isključenje prve virovitičke violine Matka Moslavca i došli na zaostatak od jednog zgoditka. Virovitičani se ponovno “dižu” i do odlaska na odmor odlaze na +5 (13:8). U drugom dijelu ta prednost je povećana na +8 (19:7), koju su držali osam minuta. Do kraju utakmice trener Ivan Vrbančić u igru je uveo sve igrače, što su Riječani iskoristili za ublažavanje poraza na konačnih 25:20.

Svi igrači su dali svoj obol ovom uspjehu, ali treba posebno istaknuti fenomenalnog Matka Moslavca, koji je bio nezaustavljiv za suparničke obrane. Matko je bio s 59 zgoditaka najbolji strijelac turnira, a ujedno je izabran u najbolju sedmorku prvenstva.

Za Viro Viroviticu su igrali: Ivan Dukarić, Roko Žunec, Nikola Kucljak, Patrik Kucljak, Domagoj Orban, Matko Moslavac, Karlo Prtenjača, Mateo Klimek, Leon Matijević, Jakov Kosanović, Josip Dukarić i Oliver Molnar. Ekipu su vodili Ivan Vrbančić i Hrvoje Žunec.

Ovo je nakon 12 godina nova medalja mladih rukometaša Viro Virovitice. Naime, 2011. godine tadašnja selekcija U-13 na državnoj završnici u Metkoviću osvojila je srebro. Za tu ekipu su igrali: Luka Moslavac, Luka Ferenčević, Karlo Štimac, Leo Vernik, Dino Meter, Marin Vuković, Toni Smutni, Antonio Starčević, Krešimir Ćaleta Car, Borna Županić, Kristijan Smiljčić, Karlo Vašarević, Patrik Sabo, Mihael Rengel, Karlo i Krešimir Godeč, a vodili su ju Željko Poljak i Marko Crljenić.

Nadamo se da će ići istim putem kao i njihovi prethodnici, te izrasti u odlične rukometaše.

(www.icv.hr, mš, foto: HRS)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content