Nova suradnja HPD-a Papuk i Malih planinara Osnovne škole Suhopolje podržana vrijednom donacijom HEP-a

U svijetu gdje su tehnologija i digitalni sadržaji sveprisutni te nas “vežu” uz stolac, važno je poticati mlađu populaciju na aktivno kretanje i istraživanje prirode. Upravo s tim ciljem, Hrvatsko planinarsko društvo Papuk udružilo je snage s Društvom Malih planinara Osnovne škole Suhopolje kako bi osigurali planinarski izlet za malu, ali hrabru skupinu planinara.

– Ova suradnja postala je moguća zahvaljujući vrijednoj donaciji Hrvatske elektroprivrede koja je prepoznala potrebu za podrškom ovakvim inicijativama – izjavila je voditeljica sekcije Malih planinara OŠ Suhopolje Irena Gredelj Peisker.

Kroz ovu suradnju s HPD-om “Papuk”, ciljevi “Malih planinara” su ostvareni, a posljednji izlet ove nastavne godine vodio ih je na Moslavačku goru. Na početku izleta predsjednik HPD-a “Papuk” Mario Ripli učenicima je, kao iznenađenje, podijelio planinarske dnevnike na ostacima utvrde Garić grada. Nakon obilaska i istraživanja utvrde iz 13. stoljeća, krenula je tura po Moslavačkoj gori. 

Učenici su potom stigli do vrha Humka gdje su označili svoje dnevnike prvim žigom Hrvatske paninarske obilaznice. Uslijedila je kratka pauza dok su uživali u pogledu na grad Kutinu te obronke Psunja i Papuka. Nakon odmora, nastavili su svoje putovanje do Bele Crkve, smještene podno najvišeg vrha Moslavačke gore, u klancu potoka Kamenjače.

U klancu male su planinare dočekali novi izazovi, hodanje po klimavom kamenju preko potoka, dosta strmih uspona i spustova te izazovno penjanje uz pomoć sajli. Svi su uspješno prošli postavljenu rutu dugu 11 kilometara te su stigli na odredište, jezero Mikleuška.

Kako su se “mali” planinari proveli pogledajte u galeriji.

(www.icv.hr, HPD Papuk)

 

 

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content