Održano ocjenjivanje vina u sklopu Sajma vina i kulena u Orahovici: Vinarima 12 zlatnih, 16 srebrnih i 4 brončane medalje

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo ocijenilo je 38 uzoraka vina iz svih dijelova Slavonije i Podravine u sklopu 8. Sajma vina i kulena Orahovica 2023. Predsjednica povjerenstva je bila enologinja i ravnateljica Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica Ivana Nemet, a članovi enologinja Vinarije Kutjevo Zrinka Vinković Jergović, enolog s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Josip Mesić te glavni enolog Vinarije Galić Martin Grozdanović.

Na kraju je 12 vina dobilo zlatnu, 16 srebrnu te 4 brončanu medalju, a 6 je dobilo priznanja. Kao i uvijek imena pobjednika bit će poznata na Sajmu vina i kulena, a bit će to u subotu, 1. srpnja u središnjem gradskom parku od 19 sati. Kako je rekla predsjednica stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Ivana Nemet, zadovoljna je kušanim vinima koja su još jednom pokazala, kako je zaključila, da Virovitičko-podravska županija ima vrhunska vina.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content