Počeli su pripremni radovi na gradnji Pastoralnog-duhovnog svetišta Gospi Voćinskoj

Nakon što je potpisan Ugovor o izgradnji prve faze Pastoralno-duhovnog centra Svetišta Gospe Voćinske s tvrtkom Domogradnja d.o.o. iz Virovitice, započeli su pripremni radovi.

Riječ je o prvoj “duhovnoj oazi” ovog dijela Slavonije, prostoru namijenjenom za duhovne vježbe i duhovne obnove vjernika svih dobnih skupina. Uz dosadašnje prostore omogućit će i lakšu organizaciju hodočašća, susreta mladih, radionica za djecu i osobe starije životne dobi, sadržaja za osobe s invaliditetom te hrvatske branitelje.

Smještajni kapacitet Centra omogućit će svim osobama, potrebnim “duhovne okrijepe” i sadržaja formativnog karaktera, višednevni boravak u voćinskom Svetištu, u samom srcu Papuka. Projekt potpisuje zagrebački arhitekt Boris Vučić-Šneperger koji je od samih početaka sudjelovao u obnovi voćinske crkve – bazilike, ali i izgradnji vanjskog oltarnog prostora i uređenju dvorane uz samu baziliku.

Zbog financijske zahtjevnosti pristupa se faznoj gradnji, a radovi će se odvijati sukladno osiguranim sredstvima i donacijama.

(Svetište Gospe Voćinske)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content