Počeo ovogodišnji, 30. Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2023.”

U dvorani Centra za kulturu “Drago Britvić” jučer (petak) je počelo 30. izdanje Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2023.” Prva festivalska večer bila je revijalnog karaktera, posvećena autoru Vladimiru Smiljaniću.

Prvoj festivalskoj večeri nazočili su: saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan i drugi.

Publika se tom prigodom prisjetila brojnih pjesama domaćeg autora koje su bile dio festivala od njegovih osnutaka. Pjesme koje su obilježile Festival “Pjesme Podravine i Podravlja” izveli su Željko Sesvečan, Tajna, Dragan Vlajnić, Stjepan Jeršek Štef, Podravski Mužikaši, Madone, Krešo Kovačević, Boris Ćiro Gašparac, Jacques Houdek te sam Vladimir Smiljanić. Program su vodili svima poznati voditelji Rosanda Tometić i Branko Uvodić.

-Kao ravnatelj Centra za kulturu Drago Britvić, gdje je održan Festival, izuzetno sam sretan i ponosan što je ova glazbena večer ispunila obnovljenu dvoranu do posljednjeg mjesta. To je jedna velika nagrada Vladimiru Smiljaniću za njegovu autorsku večer i velika pohvala Pitomačankama i Pitomačanima koji su napunili ovu dvoranu. Prema reakcijama publike, ova glazbena večer bila je pun pogodak, čak možemo reći da su sve pjesme praktično pjevane zborski, jer je publika sudjelovala u svakoj. Izuzetno mi je drago da su na tragu Vladine pjesme stasali i naši unuci – rekao je direktor Festivala Rajko Stilinović.

DSC_9067
Foto: Foto Begović

Organizator Festivala je Udruga Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja”, uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača.

Nakon prve večeri, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, u povodu Dana općine, održan je koncert Jacquesa Houdeka.

Danas (subota) je na rasporedu druga večer Festivala koja nosi naziv “Večer novih pjesama”, na kojoj će se izvesti 20 novih skladbi. Ova, finalna večer, održat će se u dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači s početkom u 20:15 sati, a nastupit će Laura i Krešimir Kovačević, Bojan Jambrošić, ŽVS Kajde, Ćiro Gašparac, Cecilija i brojni drugi glazbenici.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content