Počinje program osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici

U sklopu projekta “FEAD” u kojem je Crveni križ Našice jedan od partnera, a Crveni križ Osijek nositelj, danas (petak) počinje održavanje Programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Ovaj program će se održati za djecu od 7 do 11 godina, a traje do 25. lipnja.

Suradnjom Crvenog križa Našice i Centra za socijalnu skrb Našice, u prvoj smjeni će sudjelovati petero djece.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu programa, organizirat će se bogati pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaja pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina, usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju.

S djecom, provodit će se radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju potreba drugih, humanosti, komunikaciji i bontonu, te prevenciji vršnjačkog nasilja.

Isto tako, očekuje ih i posjeta Geoinfo centru u Voćinu, sudjelovanje na nogometnoj utakmici, te obuka neplivača koja će ne samo pozitivno utjecati na zdravlje djece, već će ih učiti disciplini i stvoriti preduvjete za buduće bavljenje sportom te pridonijeti smanjenju mogućnosti utapanja budući da županije imaju veliki broj vodenih površina.

Program će također uključivati i kratko izlaganje programa Crvenog križa te će se djeci predstaviti mogućnosti volontiranja kojim se pozitivno doprinosi zajednici, stječu nove vještine te samim time stvaraju preduvjeti za bolju socijalnu uključenost.

(Crveni križ Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content