Polaznici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina priredili odličan koncert u Orahovici

U sklopu 55. Orahovačkog proljeća, na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka Glazbena škola Milka Kelemena Slatina na najbolji se mogući način predstavila na ovoj najvećoj orahovačkojh manifestaciji. Naime, održan je koncert pod nazivom ”Viva la musica” u kojem su nastupili polaznici Glazbene škole i njihovi učitelji svirajući poznate domaće i svjetske uspješnice i to na tamburicama, gitarama, harmonikama, puhačkim, gudačkim i električnim instrumentima te zborskim pjevanjem. Na početku sve nazočne pozdravio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Velika nam je čast što na našem Orahovačkom proljeću možemo predstaviti ove sjajne mlade glazbene umjetnike koji marljivo u svojim školama rade i glazbeno rastu. Hvala Osnovnoj glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina i njenom Područnom odjelu Orahovica na ovom prekrasnom poklonu koji ovogodišnjem Orahovačkom proljeću daje dimenziju više – rekao je Rister.

Posebno upečatljiva bila je izvedba pjesme ”U san mi dođu tambure” u kojoj je jedan od vokala bio legendarni profesor u mirovini i veliki orahovački glazbenik Viktor Čelant, a sam kraj bio je nešto posebno. Naime, svi izvođači zajedno izveli su mega hit grupe Queen ”We Will Rock You”.

Viva la musica 3

Prema riječima ravnatelja slatinske Glazbene škole Antonija Brzice, cilj ovog projekta je zajedničko muziciranje učenika i učitelja matične škole iz Slatine i PO Orahovica, ali i animiranje budućih učenika za upis u Glazbenu školu te upoznavanje građanstva s mogućnostima koje glazbena škola nudi.

– Ovo nam je najveći, a ujedno i najzahtjevniji projekt u 2023. godini koji smo napokon uspjeli realizirati, jer ideja o pokretanju ovoga projekta rodila se još prije dvije godine, ali je najvećim dijelom stopirana utjecajem pandemije koronavirusom. Koncertom koji na prijedlog naših učenika nosi naziv “Viva la musica” na neki je način i uvod u obilježavanje velike proslave obilježavanja 30. obljetnice rada slatinske Glazbene škole koja će se proslaviti iduće godine. Možda na početku nismo ni bili svjesni kolika je vrijednost ovoga projekta, ali socijalizacija kroz druženje naših učenika iz Slatine i Orahovice i zajednički susreti s njihovim učiteljima daju jednu posebnu notu bliskosti koja će vjerujem uroditi još ljepšim muziciranjem naših učenika – rekao je Brzica.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content