Proglašena elementarna nepogoda za cijelo područje Đurđevca: Pozivaju se poljoprivrednici da prijave štetu

Zbog nastalih poplava uzrokovanih jakom kišom na području grada Đurđevca i prigradskih naselja nastale su velike materijalne štete na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

Na inicijativu Grada Đurđevca, 12. lipnja godine Koprivničko-križevačka županija proglasila je elementarnu nepogodu za cijelo područje grada Đurđevca. Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode obišlo je teren te je utvrdilo štete u visini i do 100 posto na pojedinim područjima.

Poljoprivredni proizvođači koji su pretrpjeli štete od poplave, štetu mogu prijaviti do srijede, 21. lipnja 2023. godine putem mail-a [email protected], a prijava se može predati i osobno na porti Grada Đurđevca u redovno radno vrijeme od 8 do 16 sati.

Obrazac prijave štete dostupan je na web stranici Grada Đurđevca, a uz njega je obavezno priložiti skeniranu osobnu iskaznicu, OIB, Zahtjev za poticaje za 2023. godinu te IBAN žiro ili tekućeg računa. U prijavi je potrebno navesti površinu i postotak štete te je li za navedene kulture ugovoreno osiguranje.

Obrazac PN – prijava štete

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content