Program za mlade Osječko-baranjske županije: Započinje projekt “Mladi kako ste?”, a bavit će se mentalnim zdravljem mladih

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije organizirao je sastanak s udrugama mladih i za mlade koje djeluju na području županije, a na temu pokretanja postupka izrade programa za mlade.

Pročelnica Upravnog odjela Miranda Glavaš-Kul pozvala je nazočne predstavnike udruga da se uključe u postupak s obzirom da su upravo organizacije civilnog društva jedni od ključnih sudionika, kreatora ideja i projekata za mlade te mogu značajno doprinijeti kvaliteti programa. Pozvala ih je da iznosu ključnih problema s kojima se susreću u radu s mladima uz napomenu da je, između ostalog, u nadležnosti Odjela osnaživanje udruga mladih i za mlade.

Sastanku je nazočio i predsjednik Županijskog savjeta mladih OBŽ Domagoj Ćorić koji je ukratko predstavio planirane aktivnosti Savjeta te pozvao nazočne udruge na suradnju i zajedničko provođenje projekata za mlade.

Ivona Mendeš Levak, viša savjetnica za izradu županijskih razvojno-planskih dokumenata JU Županijske razvojne agencije OBŽ, predstavila je okvirni plan izrade Programa za mlade te je dogovoreno da će se zainteresirane udruge povratno javiti s imenima osoba koje će se aktivno uključiti u proces.

Pomoćnik pročelnice Upravnog odjela Bojan Tojagić zahvalio je udrugama na dosadašnjoj suradnji, a potom ih informirao o budućim aktivnostima među kojima je i zajednički projekt s udrugom PRONI Centar za socijalno podučavanje pod nazivom „Mladi, kako ste?“ koji će se provoditi na temu mentalnog zdravlja mladih od 1. lipnja 2023. godine. U ime PRONI Centra o detaljima projekta nazočne je izvijestila Maja Knežević.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content