Sjećanje na ulogu žena u Domovinskom ratu: Na godišnjem susretu braniteljica uručena zahvalnica županu Anušiću

Godišnjem susretu braniteljica Domovinskog rata, pod nazivom „Žene-majke-ratnice“ održanom u Vukovaru nazočio je i župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, uz ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda i ministra obrane Marija Banožića.

Cilj ovih godišnjih susreta je prenijeti javnosti poruku o ulozi braniteljica u Domovinskom ratu, s obzirom da ih je više od 23 tisuće stalo u obranu Hrvatske, rame uz rame s muškim suborcima.

Godišnji susret započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te nakon toga polaganjem kamena temeljca za izgradnju Kapelice Krista Kralja Mučenika. Nakon svete mise u crkvi Sv. Filipa i Jakova, formirana je svečana kolona za mimohod koja je vukovarskim ulicama pjevala domoljubne pjesme, sve do Hrvatskog doma gdje je održana svečana akademija.

Tijekom svečane akademije u prepunoj dvorani Hrvatskog doma Vukovar pročitana je povijestica Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“, a predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija-Kovačić dodijelila je zahvalnice pojedincima koji su zaslužni za promicanje uloge i održavanje sjećanja na ulogu žena u Domovinskom ratu.

Zahvalnica je uručena i županu Osječko-baranjske županije, Ivanu Anušiću, pri čemu je istaknuta njegova uloga kako u radu Udruge, no osobito u Domovinskom ratu.

– Neopisiva mi je čast bila primiti zahvalnicu od mojih sestara po oružju, hrabrih žena koje su 90-ih godina stale u obranu svoje Domovine. Svjesni smo njihova odricanja i ljubavi prema Hrvatskoj, pa naša je zadaća ukazivati na ulogu žena i majki u Domovinskom ratu. Zato mi je posebno drago što se organiziraju ovi Godišnji susreti, a predložio sam da jedan od idućih bude i u Osijeku – rekao je tom prilikom župan Ivan Anušić.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content