Slatina dočekala svoju zlatnu Veroniku Vilk: Na Europskom prvenstvu u hrvanju ostvarila povijesni uspjeh za Hrvatsku

Slatina je sinoć priredila veličanstven doček svojoj zlatnoj Veroniki Vilk, prvakinji Europe na prvenstvu u hrvanju za juniorke održanom u Tirani (Albanija).

Veronika Vilk je u Zračnu luku ”Franjo Tuđman” sletjela nešto kasnije od očekivanog, a po nju su u Zagreb išli majka Josipa, otac Željko, brat David i jedan od njenih trenera u HK Slatina Mario Petrak. Pošto su se obaveze u Zagrebu, isto tako pomalo odužile, Veronika je u Slatinu stigla kasnije od očekivanog, nešto prije ponoći. No, ni kasni dolazak zlatne Veronike nije spriječio velik broj Slatinčanki i Slatinčana da joj pripreme veličanstven doček. Već oko 23 sata na Trgu sv. Josipa, uz gradsku fontanu, okupilo se mnoštvo koje je nestrpljivo čekalo prvakinju Europe, a kako bi iščekivanje malo ublažili obratili su im se pozdravnim riječima predsjednik HK Slatina Damir Lovčanin i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Kada je Veronika konačno stigla sve je eskaliralo, emocije su prštale. Čestitanje na ovom povijesnom uspjehu za hrvatsko žensko hrvanje, počelo je čim je Veronika izašla iz automobila.

U Slatinu je s Veronikom stigao i njen reprezentativni trener i izbornik Nenad Žugaj, a stigao je i trener HK Podravka iz Koprivnice, gdje Veronika zbog školskih obaveza trenutno trenira, Ivan Lončarić. Na dočeku su bili i gosti iz zagrebačkog sportskog saveza, predstavnici i treneri hrvatskih hrvačkih klubova pa čak i treneri tuzlanske Slobode, prijateljice iz Podravke s kojima trenutno dijeli strunjaču, slatinski mladi hrvači i hrvačice, a došli su je pozdraviti i slatinski rukometaši, rodbina, te mnoštvo građana. Naravno, ne smijemo zaboraviti i one koji su velikim dijelom zaslužni za ovaj izniman uspjeh kojim se diči cijela Hrvatska, a to su treneri HK Slatina, Borivoje Kocić, Novica Kocić, Mario Petrak, Josip Grahovac i Danijel Kolomaz. 

Nakon prvih spontanih čestitki i zagrljaja, s ljetne pozornice Veroniki su službeno čestitke uputili predsjednik HK Slatina Damir Lovčanin i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, a svoj dio aplauza dobio je i izbornik reprezentacije Hrvatske Nenad Žugaj koji je također bio oduševljen dočekom u Slatini, što je i sam priznao obraćajući se prisutnima. Uslijedio je fotografiranje, a bilo ga je dosta jer su svi htjeli uspomenu s Verom.

Danas (nedjalja) navečer bit će nova prigoda za pozdraviti europsku prvakinju iz Slatine, jer Grad Slatina priprema malu svečanost na istom mjestu kako bi svi mogli pozdraviti i čestitati neponovljivoj Veroniki Vilk na ovom fantastičnom sportskom ostvarenju. Ta svečanost počet će u 20 sati, netom prije početka zajedničkog praćenja nastupa naše nogometne reprezentacije na velikom led ekranu. Svakako dođite, jer Veronika je to i više nego zaslužila.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content