Stanje u prometu: Najviše napuhala vozačica u Slatini, osim nje, zbog alkohola uhićeno još 6 vozača

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama su 2 biciklista teško ozlijeđena uslijed pada sa bicikla i 2 sudionika u prometu su lako ozlijeđena, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 292 prekršaja i to 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 71 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 13,30 sati u Čađavičkom Lugu, i to brzina kretanja osobnog automobila od 107 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,74 g/kg je utvrđena kod vozačice osobnog automobila starosti 57 godina koja je zatečena kako upravlja vozilom u petak u 18,10 sati u Slatini, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena.

Osim ove vozačice, protekli tjedan je uhićeno još 6 vozača, svi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u pijanom stanju ili odbijanja alkotestiranja. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content