Svečana sjednica Gradskog vijeća: Našice postale središte velikih projekata, nastavak ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje i kulturu te razvoj turizma

Dan grada Našica i blagdan zaštitnika grada sv. Antuna, jučer (utorak) je proslavljen svetom misom uz procesiju središtem grada, a nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska.

Počast hrvatskim braniteljima iskazali su brojni gosti i sugrađani, a prigodan program upriličile su Našičke mažoretkinje Dora i Gradska glazba Našice.

Proslava je nastavljena svečanom sjednica Gradskog vijeća. Čestitke Našičankama i Našičanima u povodu Dana grada te dobrodošlicu brojnim gostima zaželjeli su predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Na svečanoj sjednici nazočili su: izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Goran Ivanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i župana Osječko–baranjske županije Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Našica i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, počasni građani Grada Našica Vladimir Šeks i Mladen Markač, saborska zastupnica Nataša Tramišak, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Đakova Marin Mandarić, saborski zastupnik Vladimir Bilek, potpredsjednik Skupštine OBŽ i načelnik općine Podgorač Goran Đanić, vijećnik Skupštine OBŽ Vanja Prošić, predstavnici gospodarstva, zdravstva, školstva, vojske, policije, kulture, političkog, javnog i društvenog života Osječko-baranjske županije i grada Našica.

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar iskazao je uvjerenje kako će svi članovi Vijeća u narednom razdoblju, baš kao i do sada, dati sve od sebe zauzimajući se za projekte koji su od općeg interesa za ovu zajednicu.

-Danas proslavljamo 794. rođendan Našica čija je tradicija duboko utkana u Hrvatskoj i europskoj povijesti. Ona je utkana u kulturnom, vjerskom, glazbenom, ali i u gospodarskom smislu što se nastavlja i danas. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada predstavit ćemo sve ono što se činilo ne samo proteklu godinu dana već ono što činimo desetljećima. Gradske vlasti, koje obnašaju dužnosti u gradu, iz godine u godinu kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta života njegovih stanovnika. To donosi velike izazove i danas je prilika da pred našim gostima i prijateljima pohvalimo rad Gradske uprave, gradonačelnika, ali i svih onih koji su pridonijeli tome, a to su i djelatnici u kulturnom, sportskom životu, predstavnici udruga kao i gospodarstvenici – izjavio je Žagar naglasivši kako je Našice u odnosu na prošle godine još ljepši i poželjniji grad za život.

Domaćin, gradonačelnik Krešimir Kašuba nabrojao je neke od velikog broja uspješnih projekata koji su obilježili period od prošle svečane sjednice. Spomenuo je izgradnju novih infrastrukturnih objekata, ulaganje u obrazovanje i kulturu te razvoj turizma koji privlači posjetitelje iz cijele regije.

– U proteklom periodu započeti su brojni infrastrukturni projekti, ali nastavljamo i s velikim ulaganjima u obrazovanje i kulturu, a vrlo važan nam je i turizam kojim želimo privući posjetitelje iz cijele regije. Nalazimo se u povijesnom trenutku novčanih ulaganja u Našice, jer je u proteklih šest godina investirano više od 100 milijuna eura. Velik broj investicija je završen. Uskoro počinjemo izgradnju Centra industrijske zone u vrijednosti od 1,5 milijuna eura kao i vrtića vrijednosti od preko milijun eura. Grad Našice bilježi porast broja obrtnika u prošloj godini od 5%, a broj djece upisane u vrtić od 11% i to su sve pozitivni trendovi jedne od osnovnih strategija Republike Hrvatske, kao i Grada Našica, a to je demografska obnova. Isto tako, krenuli smo u projekt izgradnje Centra za starije i nemoćne, ali isto tako dovršeno je idejno rješenje Sportsko–rekreacijskog centra “NEXE Arena”. U planu je da Centar industrijske zone bude gotov do 2026. godine, kao i vrtić, jer ove godine počinjemo s građevinskim radovima za koje smo osigurali sredstva. Ove godine počinjemo i s izgradnjom stanova iz programa društveno poticane stanogradnje, njih 15. Ovaj program proslave nije samo prilika za podsjetiti se na sve investicije i manifestacije, nego on označava i početak novih projekata i planova koje imamo za budućnost – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Izaslanik predsjednika Vlade RH i župana OBŽ Josip Miletić istaknuo je kako se Našice kontinuirano razvijaju, a to je izuzetno važno za sve generacije koje dolaze.

– Ovom prigodom čestitam 794. rođendan svim Našičanima i Našičankama. Želim naglasiti da su u proteklom razdoblju mnogi projekti završeni ili pri samom kraju, a vrijednost im je veća od 100 milijuna eura. Budućim projektima će se dodatno podići kvaliteta života. Kako su Našice grad tradicionalnog, obiteljskog života, želim svim građanima bolji život i još bolje uvjete, a Osječko-baranjska županija, kao i Vlada Republike Hrvatske, davat će maksimalno potporu u tome sa svojim mjerama i projektima – izjavio je Miletić.

Čestitkama se pridružio i izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Goran Ivanović.

-Na početku svim građankama i građanima grada Našica želim čestitati njihov dan u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i u ime svih zastupnika s područja četvrte i pete izborne jedinice. Ovi projekti koje ste ostvarili u Našicama samo od prošle svečane sjednice pa do danas su impresivni i to je znak da se može mnogo toga napraviti ako imate dobru projektnu ekipu, ako imate dobru ekipu u Gradskoj upravi te ako ste, prije svega, zagovornik ostanka na prostoru Slavonije, Baranje i Srijema. Nije lagano, nije jednostavno, izazovno je, no ja bih rekao da su to ljudi koji su te izazove već savladali i koji dobro odrađuju svoj posao. Držimo se skupa i budimo jedno drugima potpora. Partnerski odnos gospodarstvenika i Gradske uprave se pokazuju kroz niz projekata – izjavio je zastupnik Ivanović zaključivši kako je Antunovo jedno od najvažnijih datuma Slavonije te je svima poželio puno zdravlja i uspjeha u ovoj kao i u godinama koje su ispred nas.

Ova svečana sjednica bila je prilika da se i Grad zahvali svim pojedincima i udrugama koji doprinose boljem životu građana i obogaćuju ga, pa su gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar zahvalnice i priznanja dodijelili zaslužnim građanima i udrugama.

Tako su Zahvalnice Grada Našica dodijeljene slovačkoj kulturno-umjetničkoj udruzi “Franjo Strapač” Markovac Našički, Udruzi rekreativnog trčanja “NEXE Team” Našice, Katarini Bjelokapić, Željki Horvat, Slavici Horvat, Goranu Špeharu, Davoru Žaček, Draženu Koprivčiću, Antoniju Ivaneku, Tomislavu Gabajčeku, Goranu Hajnalu, Zlatku Vuzemu, Miroslavu Firicu, Borislavu Buhi, Oliveru Šepčiću, Rudolfu Liliću, Renatu Kuzminskom, Krešimiru Nemetu i Miroslavi Firic.

Nagradu Grada Našica primili su Zorica Mataković, Dejan Perasić, Ivica Bošnjaković, Ivica Gadi, Vlado Matanić, Marijo Kranic, Mirko Habel i Željko Marjanović.

Nagradu Grada Našica za životno djelo dobili su Mirko Tičić, Darko Šišan, Borislav Rukavina, Dragan Gužvić i Borislav Janković.

Ovu svečanu sjednicu svojim su nastupima obogatili polaznici Dječjeg vrtića “Zvončić” Našice, te učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora – Ana Ćerepinko na gitari i Marko Flanjak na harmonici. O povijesti grada pričali su učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga, a nastupili su i ovogodišnji dobitnici Zahvalnice Grada, članovi SKUU “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog. Himnu su na samom početku sjednice izveli članovi pjevačkog zbora HKD “Lisinski” Našice, a zatvorili su ga članovi plesne skupine zajedno s Tamburaškim društvom Dora Pejačević.

(www.icv.hr, eš, Grad Našice, foto: Grad Našice)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content