U Čepinu otvoren Dom veterana vojne policije OBŽ: Mjesto okupljanja, ali i kretivnih radionica poput informatičkog opismenjavanja i rada s 3D printerima

Još jedno u nizu događanja kojima je obilježeno 30 godina postojanja općine Čepin, svakako je jučerašnje (subota) svečano otvorenje Doma veterana vojne policije Osječko-baranjske županije.

Riječ je o novonastalom mjestu okupljanja članova Udruge veterana vojne policije OBŽ, ali i ostalih braniteljskih udruga te mještana općine, a koje su svi zajedno izgradili i uredili vlastitim radom, uz financijsku pomoć općine Čepin i Osječko-branjske županije.

Otvorenju je uz članove braniteljskih udruga, načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca i ostale goste nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Drago mi je da mogu nazočiti otvorenju Doma veterana vojne policije Osječko-baranjske županije ovdje u Čepinu gdje će se hrvatski branitelji, članovi udruge, ali i mještani općine okupljati na jednom mjestu. Inače sam i sam povezan sa postrojbom 68. bojne Vojne policije, čiji sam bio pripadnik tijekom Domovinskog rata, a danas su ovdje i mnogi moji suborci. Moram istaknuti da je Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije jedna od najaktivnijih udruga na području istočne Slavonije s kojom županija ima izvrsnu suradnju – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

mini_IMG_5203
Foto: OBŽ

Predsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić naglasio je kako je izgradnja Doma veterana bila jedan od najvećih ciljeva Udruge koja broji oko 150 članova.

– Ideja je da ovaj objekt bude prostor kreativne radionice, s obzirom da već i sada radimo na sličnim aktivnostima, poput informatičkog opismenjavanja svojih članova, a radimo i s 3D printerima. Tijekom pandemije koronavirusa izradili smo i donirali više od 2000 zaštitnih vizira bolnicama diljem Hrvatske, a želja nam je i u budućnosti nastaviti sa sličnim djelovanjem. Vrijednost radova izgradnje je oko 60.000 eura prikupljenih zahvaljujući Općini Čepin, Osječko-baranjskoj županiji, Ministarstvu hrvatskih branitelja, ali i dobrovoljnom radu naših članova – zaključio je Modrić.

IMG-6960

Uz svečanost otvorenja Doma veterana upriličeno je i 2. natjecanje u kuhanju čobanca braniteljskih udruga s područja OBŽ, kao i udruga gostiju s područja općine Čepin i okolnih općina.

Bila je to još jedna prilika za ugodno druženje i prisjećanje na zajedničke trenutke i uspomene iz Domovinskog rata, ali i razmjenu iskustava i probleme s kojima se veterani rata susreću danas.

(www.icv.hr, tj, foto: T. Jovanović, OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content