U muzejsko-galerijskom prostoru u Zdencima održana završna konferencija druge faze projekta “Zaželi”

Općina Zdenci okončala je drugu fazu projekta “Zaželi”. Naime, u muzejsko-galerijskom prostoru u Zdencima održana je završna konferencija kojoj su nazočili načelnik Tomislav Durmić, koordinatorica projekta Tena Kovačić te zaposlenice.

Naziv projekta je “Zaželi-pomoć zajednici II”, njegova ukupna vrijednost je 65.618,26 eura od čega je Europski socijalni fond financirao 85 posto, a ostalo Državni proračun RH. Projekt je ukupno trajao osam mjeseci.

– Velika mi je čast što sam bila dio ovog projekta kao koordinator i za mene to je bilo predivno iskustvo. Zaposlenice su odradile odličan posao, otvorile su se tržištu rada, a ono što je najvažnije, naši korisnici, starije i nemoćne osobe, više su nego zadovoljne. Osim pomoći u kući dobili su ono najvažnije, razgovor, druženje i prijateljstvo. Svi se nadamo novoj fazi, jer prije svega to je potrebno starijim osobama, ali i ženama koje teško u srednjim godinama pronalaze zaposlenje – rekla je koordinatorica projekta Tena Kovačić.

Načelnik Durmić naglasio je kako je i ova faza pokazala nužnost i korisnost ovog projekta.

– Šest mjeseci je iza nas, a ono što je najvažnije korisnici su prezadovoljni i time možemo reći da su svi ciljevi ispunjen. Nadam se kako će se vrlo brzo ponovno okupiti u novoj fazi koja bi prema najavama trebala biti u puno većem vremenskom periodu, pa da zajedno i dalje pomažemo našem starom stanovništvu – rekao je Durmić.

Projekt “Zaželi” sobom nosi uistinu dirljive i lijepe priče. Jedna takva je Jasne Špoljarić iz Zdenaca koje je ovim projektom okončala radni vijek i odlazi u zasluženu mirovinu:

– Meni se tako poklopilo, taman uz ovaj period rada u projektu “Zaželi” sam stekla pravo na punu starosnu mirovinu. Zato se od srca moram zahvaliti načelniku Tomislav Durmiću i našoj općini koji su nam omogućili da radimo. Raditi u ovom projektu je zapravo privilegija, ja sam uz moje bake uživala, a pamtim riječi koje mi je uputila jedna od njih, koja je rekla kako me sam Bog poslao k njoj da je pomažem, ali najviše da nije sama. Ja odlazim u mirovinu, ali voljela bih da se što prije ovaj projekt nastavi i da moje kolegice nastave brinuti o svim tim ljudima jer njima je to sve – rekla je Jasna.

Melita Čakalić obilazila je šest starijih osoba i kaže kako je taj posao prerastao u divna
prijateljstva.

– Bilo je svima jako lijepo. Nama zaposlenicama je ovo jedinstvena prilika da radimo u ovim godinama, a ono što je posebno je koliko je naš dolazak značio tim ljudima. Njima je teško i tih naših par sati im je sve i zato hvala načelniku i Općini što su nam sve ovo omogućili – zaključila je Melita.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Lenta

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content