U Našicama održana 1. Našička fešta, manifestacija humanitarnog karaktera

U Našicama je u subotu u prostoru DVD-a Našice održana 1. Našička fešta u organizaciji Gastronomske udruge Našice, a u suradnji s DND Našice, Zajednicom tehničke kulture Našice i Moto klubom “Racing” Našice te uz pokroviteljstvo Grada Našica i Turističke zajednice grada Našica. 

Kako joj i sam naziv kaže “fešta” je trajala do dugo u noć, a kako i ne bi kada se pekao vol koji je bio donacija člana udruge Samira Haja Barakata, a nije falilo ni “nešto na žlicu”. Naime, za natjecanje u kuhanju čobanca se prijavilo čak 60 ekipa, a najbolji je skuhala ekipa T.I.I. Exclusive. Cijelu priču su upotpunili tamburaši, dok je za after party bio odgovoran DJ Capa.

Tako su se okupljeni posjetitelji zabavljali i feštali uz kompletan gastronomski doživljaj, a nije nedostajalo ni zabave za najmlađe za koje su bili pripremljeni napuhanci.

Cijeli događaj dobiva novu dimenziju činjenicom da je riječ o manifestaciji humanitarnog karaktera te da je veći dio prihoda namijenjen Udruzi “Prijateljstvo”. 

Predsjednik GUN-a Vedran Borjan je izjavio da je izuzetno zadovoljan posjećenošću i organizacijom Fešte.

– 1. Našičku feštu smo organizirali u suradnji s mnogim udrugma i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, isto tako nam se javio i veliki broj sponzora, a sve je pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice i u sklopu proslave Dana grada. Veliku ulogu ovdje igra i Udruga “Prijateljstvo” jer smo u suradnji s njima ovo i mogli izvesti i to na način da su oni nama osigurali volontere koji su pomagali u organizacijskom smislu, a dio prihoda cijelog sadržaja ide njima za kupnju računala za potrebe informatičke  igraonice za djecu i za djecu s teškoćama u razvoju. Budući da je odaziv bio dobar i okupilo se preko 2000 ljudi očekujemo da ćemo moći opremiti igraonicu – rekao je Borjan.

(www.icv.hr, eš; foto: Samir Haj Barakat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content