U Orahovici je u tijeku ocjenjivanje vina u sklopu 8. Sajma vina i kulena: Pristiglo ukupno 38 uzoraka

U Restoranu “Ložiona” u Orahovici u tijeku je ocjenjivanje vina u sklopu 8. Sajma vina i kulena Orahovica 2023. Na ocjenjivanje je pristiglo 38 uzoraka vina iz svih krajeva ovog dijela Slavonije i Podravine koje će kušati i ocijeniti stručno povjerenstvo.

U povjerenstvu su enologinja i ravnateljica Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica Ivana Nemet kao predsjednica, te enologinja Vinarije Kutjevo Zrinka Vinković Jergović, enolog s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Josip Mesić i Martin Grozdanović, glavni enolog Vinarije Ganić, kao članovi.

– Ove godine je nešto manje uzoraka i ja vjerujem da je razlog tome što su vina već vjerojatno prodana i popijena, ali pristigli su nam uzorci nama već poznatih i kvalitetnih vinarija. Drago mi je da smo svake godine gotovo u istom sastavu jer to govori da smo mi ti koji volimo raditi ovaj posao i u njemu uživamo i vjerujem kako nas čeka ugodan tijek ocjenjivanja – rekla je predsjednica Povjerenstva Ivana Nemet.

Nazočne ocjenjivače pozdravio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Imamo nešto manje uzoraka, ali vjerujem kako će isti biti bolji i kvalitetniji nego prošlih godina budući da znamo da je ovaj kraj svake godine vinogradarski i vinski sve bolji i jači – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content