U sklopu projekta “Opuštena i sretna djeca”, Udruga AUM Slatina s mališanima odradila zanimljive radionice

Udruga za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM iz Slatine provodi razne aktivnosti za smirivanje uma i opuštanje s djecom od 3 do 14 godina. S djecom se kontinuirano provodi program pod nazivom Super kids Acro sport koji se temelji na fizičkoj aktivnosti i vježbanju, razvoju mišićnog sustava i koordinacije, snage, izdržljivosti i pokretljivosti. Kroz ovaj program, osim fizičkih dobrobiti za tijelo, djeca se uče toleranciji, timskom radu, prihvaćanju različitosti i brizi za drugoga.

Kroz britanski program Relax Kids i njegovu strukturu od sedam koraka: pokreni se, igraj se, istegni se, osjeti, diši, vjeruj i opusti se, djeca se iz stanja aktivnosti dovode u stanje smirenosti i relaksacije.

Pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije Udruga AUM provela je tijekom svibnja radionicu pod nazivom “Svjesni pokreti uz glazbu” na kojoj su djeca osvijestila svoje tijelo, njegovu pokretljivost i mogućnost svjesne kontrole pokreta. S ciljem fokusa na boju, razvoj mašte i kreativnosti u lipnju je provedena radionica pod nazivom “Boje me opuštaju” na kojoj su djeca izražavala svoje emocije i emocionalna stanja odabirom boja za bojanje mandala. Obje su radionice provedene u sklopu projekta pod nazivom “Opuštena i sretna djeca”, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije. Radionice je provela voditeljica projekta i predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan.

(www.icv.hr, sd)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content