U sklopu terenske nastave povijesti orahovački šestaši družili se s djelatnicima Park prirode Papuk te Redom vitezova Ružice grada

U sklopu terenske nastave povijesti u Osnovnoj školi Ivane-Brlić-Mažuranić Orahovica, profesor Verislav Kmet pripremio je šestašima predavanje od strane djelatnika Parka prirode Papuk te prezentaciju viteških borbi i opreme koju je za njih održao Red vitezova Ružice grada.

– Plan je bio poslušati predavanje Parka u školi, a potom se uputiti na Ružicu grad gdje bi nam vitezovi prikazali sve čari viteštva i srednjeg vijeka. Međutim, sve je pokvarila kiša, ali smo ipak nešto uspjeli, nakon predavanja ispred škole prvo nam je priču o povijesti Orahovice i Ružice grada ispričao licencirani turistički vodič Vladimir Grgurić, a potom su vitezovi pokazali svoju opremu, od oklopa i kacige do raznih vrsta oružja, demonstrirali borbu, a potom su u učenici probali biti vitezovi kao i mi učitelji. Kako bi terenska nastava ipak bila terenska, kad je kiša prestala otišli smo pješice do orahovačkog Jezera uz razmatranje i priču o temi koju smo u tijeku dana upoznali – rekao je profesor Kmet.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content