U Velikom Rastovcu održane Dječje vatrogasne igre u sklopu Dana općine Crnac

U sklopu dana općine Crnac, a u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Rastovac, ispred lokalnog vatrogasnog doma održane su Dječje vatrogasne igre.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa i to društva iz Dolaca, Orahovice, Velikog Rastovca, Crnca i Donjih Meljana, a igre je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak:

– Lijepo je danas ovdje vidjeti toliki broj djece, 55 malih vatrogasaca koji su spremni pokazati svoju brzinu, spretnost i sposobnost. Hvala DVD-u Veliki Rastovac na ovoj organizaciji i to u sklopu Dana naše općine što je jedan od najljepših poklona za rođendan općini– rekao je Bošnjak.

Potom je krenula žestoka borba, natjecalo se u disciplinama skakanje u vreći, bacanje loptice za badminton, vatrogasna kuglana, igra s lopticom i C cijevi te vijci i matice. Najviše bodova i prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Dolci, druga je bila ekipa DVD Veliki Rastovac 3, a treće je pripalo DVD-u Orahovici 1.

Organizator je za sve sudionike osigurao medalje, a najboljima i pokale koje su uručili predsjednik Vijeća Tomislav Bošnjak i predsjednik DVD-a Veliki Rastovac Izidor Lončar.

Iako su pobjednici proglašeni, zaključak svih voditelja ekipa je da su sva djeca jedini i najveći pobjednici ovih igara:

– Prije svega od srca hvala svim društva i njihovim dječjim ekipama te roditeljima koji su došli na ove naše prve igre. Bilo je doista prekrasno i zabavno, sva djeca su bila odlična i pobijedili su svi zajedno. Mi ćemo se truditi i nastojati organizirati ovo svake godine, a osim zabave važno je da smo ovim promovirali vatrogastvo na našem području– poručili su predsjednik i zapovjednik DVD-a Veliki Rastovac Izidor Lončar i Tomislav Kunštek.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content