Uprava NK Papuka Osječko 1664: “Želi li nas Orahovica, u kojem obliku i u kojem rangu?”

Uprava Nogometnog kluba Papuk Osječko 1664 oglasila se priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

– Poštovani, nogometni klub Papuk Osječko 1664 za manje od dvije godine bi trebao proslaviti stogodišnjicu postojanja.

Klub je u proteklih pet godina kontinuirano najbolji nogometni klub u Virovitičko-podravskoj županiji. U sezoni 2018/19 ušao je kao drugoplasirana momčad u Međužupanijskoj ligi Vt-Bj-Kc u 3. HNL sjever gdje se uspješno takmičio četiri sezone i redovno zauzimao mjesto u sredini tablice. Pred NK Papuk padali su redom klubovi iz Virovitice, Bjelovara, Križevaca, Koprivnice, Ždralova, Varaždina, Čakoveca, Ludbrega, Murskog Središća …, klubovi s kojima se NK “Papuk Osječko 1664” ne može mjeriti ni po kojoj osnovi, osim po predanom i poštenom radu i odnosu prema sportu što smo rezultatima i igrom na terenu i pokazali i dokazali. Također je klub u proteklih pet godina bio četiri puta u finalu Županijskog nogometnog kupa od čega je dva puta i osvojio županijski kup.

U protekloj godini zabilježeni su možda i najbolji rezultati u dugogodišnjoj povijesti kluba, u 1/32 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa eliminiran je NK Karlovac, u 1/16 finala minimalno je poražen od velikana iz Gradskog vrta NK Osijek.

Zbog iznimno teške financijske situacije, problemima u poslovanju glavnog sponzora kluba Osječke pivovare, nerazumijevanja lokalnih poduzetnika (čast izuzecima), Grada Orahovice i ostalih subjekata koji bi mogli pomoći radu i osnaživanju NK Papuk Osječko 1664 u interesu sporta, promocije Grada Orahovice i zdravog načina života primorani smo ovim priopćenjem ukazati na alarmantno stanje u nogometnom klubu.

Bez rješavanja teške financijske situacije, klub se najvjerojatnije neće moći takmičiti u sadašnjem rangu takmičenja, te će biti primoran otići u 1. ŽNL ili u najgorem slučaju staviti ključ u bravu.

Kao što smo naveli na početku priopćenja NK “Papuk Osječko 1664” bi u skoroj budućnosti trebao slaviti stogodišnjicu, u ovakvim uvjetima pitanje je hoće li ju doživjeti i treba li uopće nogometni klub Orahovici.

Ukoliko se u narednih nekoliko dana ne nađe rješenje za spas NK “Papuk Osječko 1664” cjelokupna uprava nogometnog kluba bit će primorana na ostavku, jer više nemamo snage ni mogućnosti boriti se s nagomilanim problemima – stoji u priopćenju. 

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content