VIDEO Virovitički “BORci” Ivan Pintera i Josip Fett srušili sedam godina star rekord po broju odvoženih krugova na biciklističkoj stazi Put šarana

Bilo je to 2016. godine, kada su Ivan Pintera i Nikola Samardžić postavili prvi “svjetski” rekord u broju odvoženih krugova na Putu Šarana, biciklističkoj stazi koja se nalazi na Virovitičkim ribnjacima. Odvozili su čak 10 krugova i time ušli u povijest kluba, staze i čak sedam godina držali rekord.

U subotu, 3. lipnja 2023. godine, sasvim slučajno, na Svjetski dan biciklista, dva hrabra “BORca” naumila su srušiti taj rekord.

Ivan Pintera i Josip Fett postavili su novi rekord u broju odvoženih krugova na Putu Šarana, tako što su odvozili 11 krugova ispedaliravši 126 kilometara s 3.500 metara visinske razlike.

Vožnja je krenula oko 8 sati ujutro, a završila nešto prije 20 sati, sveukupno 9 sati čiste vožnje. Putem im se pridružio u vožnji i pokoji član virovitičkog Biciklističkog kluba BOR, dok su se ostali ‘utaborili’ na prvom ribnjaku kako bi ih bodrili i dočekali na cilju te skupa proslavili.

-Na ovaj nesvakidašnji potez odlučili smo se gotovo pa slučajno, a splet sretnih brojeva i okolnosti doveo je i do konačne odluke. Naime na nedugo održanoj 11. utrci Put Šarana, nakon dugogodišnjeg izbivanja s utrka i postolja, uspio sam osvojiti treće mjesto u Master B kategoriji, dok je Pintera bio zlatni u Master A. Time smo barem stekli dojam da bi ovakav napor mogli kondicijski i izdržati. Broj 11 bio je i logični slijed kod odabira broja krugova za ovaj rekord, pošto je prvi rekord od 10 krugova još davne 2016. godine. Posebno bi se zahvalio članovima Biciklističkog kluba BOR i brojnim prijateljima koji su nam spontano organizirali i prekrasan doček po završetku zadnjeg kruga – rekao je nakon vožnje Fett.

Zadovoljan postignutim bio je i Ivan Pintera.

-A eto nakon jutarnjeg bureka, u 8:15 krenuli smo na misiju, prve krugove prolazili smo glatko i lagano se prilagođavali, ciljali smo da krugovi budu konstantniji, ali na kraju su nam spustevi išli tako dobro da su vremena bila sve bolja i bolja, tako da smo mogli povećavati pauze na feed zoni. Nakon polovice lagano su se počele javljati nekakve manje krize, ali proletili smo kroz to i na kraju zadnji, 11. krug odvezli kao jedan od najbržih, na rukama se na spustu počelo odvajati meso od kostiju, ali sve u svemu na kraju smo brutalno odradili svoju misiju. Zahvale svima koji su nam se pridružili odvoziti koji krug, koji su nas slikali i snimali i na kraju priredili krasan neplanski klupski doček – zaključio je Pintera.

Video možete pogledati OVDJE.

(bk-bor.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content