VIDOVO 2023. U Starogradačkom Marofu održana 26. smotra folklora: Posebne zahvale Ivanu Robotiću i tamburašima KUD-a “Podravka”

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” iz Starogradačkog Marofa, jučer (subota) je u novom društvenom domu održana 26. po redu smotra folklora.

Ovogodišnjoj smotri folklora nazočio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, koji je i službeno otvorio smotru.

-Napori koje smo uložili da se izgradi novi društveni dom u Starogradačkom Marofu nije bio uzaludan jer se ovdje mogu održavati ovakve i slične manifestacije. Rekao bih da je ova smotra folklora održana u najbolje vrijeme, u povodu Dana općine Pitomača koji su pred nama i drago mi je da se ovako veselo započinju Dani općine. Hvala Kulturno-umjetničkom društvu Podravka i svima vama koji čuvate našu tradiciju i prenosite ju na mlade naraštaje – rekao je Bakan.

IMG_1436

Svojim nastupom smotru su otvorili domaćini, KUD “Podravka” i njihovi tamburaši, spletom pjesama i kola svojega sela. Slijedili su brojni, razigrani i vrlo raspjevani gosti: KUD “Graničar” Okrugljača, Udruga žena Dinjevac, ŽPZ “Korijeni” Martinci (Mađarska), KUD “Seljačka sloga” Stara Brezovica i KUD Šandrovac.

Sretna i zadovoljna je i predsjednica Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” Željkica Mihoković.

-Drago mi je da smo održali ovu 26. smotru folklora i to ovdje kod nas u novom društvenom domu. Radosni smo i sretni da je dom konačno u funkciji i da možemo nastaviti dalje naše smotre i druženja, nadam se, što duže. Zahvaljujem svima koji su došli jer ovo veselje koje nas veže i ljubav prema folkloru je nešto neprocjenjivo. Nadam se da ćemo još toliko proživjeti i čuvati našu tradiciju i običaje – rekla je Željkica Mihoković.

IMG_1507

Posebnu zahvalu dobili su i tamburaši Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” koji već dugo vremena folkloraše vjerno prate na nastupima, a posebnu zahvalu dobio je i Ivan Robotić koji već 70 godina čuva glazbenu tradiciju ovoga kraja.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content