VIDOVO 2023. U velikoj konkurenciji, najbolji gorički paprikaš skuhala ekipa „Apli“

U organizaciji Srednje škole Stjepana Sulimanca, Općine i Turističke zajednice općine Pitomača jučer (subota) je održano tradicionalno natjecanje u pripremi goričkog paprikaša.

Dobro nam je znano da Podravci, a osobito Pitomačani, vole kuhati, ali i natjecati u pripremi tradicionalnog goričkog paprikaša da se ‘vidi čiji je bolji’. Tako su se ove godine natjecale 32 ekipe u kuhanju paprikaša koje su ljubav prema kuhanju i pokoju tajnu usipali u kotlić, nadajući se tituli najboljeg.

– Drago mi je da se ovo natjecanje proširilo diljem županije tako da vjerujem da ćemo iduće godine imati još više ekipa. Žiri je imao jako težak posao sve to ocijeniti, ali smo si dali truda i doista smo nastojali biti maksimalno neutralni kao i dosadašnjih godina. Generalna ocjena je da su svi zadovoljili, netko više, netko manje – rekao je Darko Baričević, stručni učitelj kuhara iz Srednje škole Stjepana Sulimanca i predsjednik stručne komisije za ocjenjivanje paprikaša.

U velikoj konkurenciji pobjedu je odnijela ekipa Apli obrt, drugi najbolji paprikaš napravila je ekipa Tapetarije Veličan odnosno žene pod nazivom „Maherice šnajderice“, a treće mjesto osvojila je ekipa Klesarstva Đurđek.

Nagrade pobjednicima najboljima uručili su predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

(www.icv.hr, ib; Foto: I. Barčan, Foto Begović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content