Više od 1700 kilometara zavjetnog hodočašća od Osijeka i Aljmaša, sve do Dubrovnika: Pronose se istinske vrijednosti, vjera, obitelj i domovina

Nakon nedjeljne svete mise u crkvi sv. Križa u Osijeku, u organizaciji Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu, započelo je 9. zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

Sudionike je pozdravio zamjenik župana Mato Lukić poželjevši im sreću i dobru vjeru na ovom izazovnom duhovnom putu.

– Drago mi je vidjeti da uz branitelje i jako puno mladih sudjeluje u ovom hodočašću slušajući o svim istinskim vrijednostima koje branitelji pronose o našoj domovini, a to su vjera, obitelj i domovina – kazao je Lukić.

IMG d9dd06c3d8a960dcae58f4080e30c4e5 V
Foto: OBŽ

Hodočasnički put „Marijanski zavjet za Domovinu“ vodi kroz mjesta gdje se nalaze sakralni objekti zaštićenih spomenika kulture od Osijeka i Aljmaša, sve do Dubrovnika, a cilj je spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke, i Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji. Ruta hodočasničkog puta povezuje sva marijanska i ostala najznačajnija svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content