Za prioritete MO Tenja iz gradske blagajne 35 posto više sredstava: Nakon obnovljene Ulice svete Ane nastavak novih investicija

-Za prioritete Mjesnog odbora Tenja ove smo godine izdvojili 35 posto više sredstava u odnosu na 2021. godinu, prije nego sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska završenih radova u Ulici svete Ane u Tenji.

Dodao je kako je obnovljen kolnik, vrijednosti 100.000 eura, kao i nogostup na istočnoj strani ulice, dok se na zapadnoj strani radovi privode kraju. Vrijednost tih radova je 107.000 eura, odnosno, 207.000 eura je sveukupna vrijednost te investicije.

Napomenuo je da je prošle godine u sanaciju cesta i nogostupa te uređenja parkirališta u Tenji uloženo oko 235.000 eura, ističući Ulicu Vjekoslava Hengla gdje su također obnovljeni nogostupi, proširen priključak ulice te su izgrađena parkirališna mjesta. Gradonačelnik je podsjetio i na novoizgrađenu zgradu u Tenji, vrijednu tri milijuna eura, u koju je nedavno uselilo 68 obitelji.

-Pred nama su još mnoga ulaganja u Tenju. Kreće izgradnja novog dječjeg vrtića, procijenjene vrijednosti oko dva milijuna eura. I ove smo godine u vrtiće upisali više djece nego prijašnjih, ostalo je samo 60 djece ispod crte, s tim da su upisana sva djeca s oba zaposlena roditelja. Tenje dosad nije imalo jasličke skupine, od ove godine ima. Zahvaljujem Mjesnom odboru, vijećniku Mihaljeviću i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja nam je ustupila prostore Pastoralnog centra dok se ne izgradi vrtić – kazao je gradonačelnik Radić.

IMG 7153
Foto: Grad Osijek

Najavio je i izgradnju biciklističke staze kroz Tenju, Sportsko-rekreacijskog centra Adica, završetak obnove svlačionica NK Slavonac, obnovu Ulice Tina Ujevića, i druge investicije.
Direktor Unikoma Igor Pandžić pojasnio je da su radovi na kolniku u Ulici sv. Ane obuhvatili dionicu kolnika od križanja s Ulicom Jure Kaštelana prema Silašu u dužini od 586 metara. To je podrazumijevalo uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog sloja i ponovo asfaltiranje, te uklapanje postojećih revizionih okana s promjenom poklopaca.

Nogostup na zapadnoj strani ulice, na dionici između križanja s Ulicom Vjekoslava Hengla i križanja s Ulicom Jure Kaštelana, obnavlja se u dužini od 360 metara, dok je na istočnoj strani, na dionici između križanja s Ulicom Vlatka Mačeka i Branka Radičevića, završena obnova nogostupa u dužini od 354 metara. Obnova se sastoji od uklanjanja postojećeg nogostupa, postavljanja nove nosive konstrukcije s rubnjacima te asfaltiranja gazne površine novim slojem asfalta, a izvodi se i novi pješački prijelaz.

IMG 7155
Foto: Grad Osijek

Josip Mihaljević, vijećnik s područja MO Tenja, zahvalio je gradonačelniku što je prepoznao važnost ove inicijative te istaknuo dobru suradnju Vijeća i Grada Osijeka.

-Ova investicija nikad ne bi mogla biti realizirana samo iz proračuna mjesnog odbora, a sve ove investicije dovoljno pokazuju kolika je briga ove gradske vlasti o Tenji, najvećem mjesnom odboru u Osijeku”.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content