Završena kadetska liga šahovskih nada SZ Hrvatske: Gumix Elastor OŠ Gradina četvrti

Proteklog vikenda u Novom Virju održan je završni dio Kadetske liga šahovskih nada Sjeverozapadne Hrvatske, a u prostorijama društvenog doma odigrana su posljednja četiri kola ovog natjecanja.

Ekipa Šahovskog kluba Podravka iz Koprivnice je u izravnom susretu s momčadi Šahovskog kluba Đurđevac pobijedila i osigurala prvo mjesto. O ostalim odličjima se odlučivalo do posljednje partije. Bilo je izuzetno uzbudljivo i neizvjesno jer je bilo nekoliko izjednačenih momčadi s izgledima za osvajanje željenih trofeja.

Na prvenstvu je sudjelovalo 14 ekipa šahovskih klubova Sjeverozapadne Hrvatske, a ekipa Gumix Elastor iz Osnovne škole Gradina, nakon odigranih 13 susreta (8 pobjeda, 4 poraza i jednog neodlučenog ishoda), zauzela je solidno četvrto mjesto.

Ekipu su činili učenici Ivano Šimić (7.a), Matija Žeravica i Adrian Milak (6.a), Iva Marošević (5.b), te sesre blizanke Tamara i Lucija Kovačević (4.a) razred, a vodio ju je Ivica Čuljak.

Treba svakako spomenuti i pojedinačne rezultate. Lucija Kovačević osvojila je zlatnu medalju za najbolji postignuti rezultat na drugoj ploči, dok je Matija Žeravica dobio srebrno odličje za rezultat na trećoj ploči.

Za bolje postignuće cijele momčadi trebao je nešto bolji učinak i igrača na ostalim pločama. 

(www.icv.hr, mš, foto: ŠK Gumix Elastor)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content