23. Međunarodni etno susreti u Bilju: Dvodnevna manifestacija zatvara se koncertom Vatre

U parku ispred dvorca Eugena Savojskog u Bilju, u subotu su otvoreni 23. Međunarodni etno susreti, a bogata ponuda domaćih proizvoda privukla je velik broj posjetitelja. Dvodnevna manifestacija desetljećima pomaže u očuvanju baranjske tradicije i kulturne baštine, a ovogodišnjem izdanju Etno susreta nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Bogatstvo kulture, tradicije i baranjskih običaja već više od dva desetljeća privlači posjetitelje u Bilje, na Međunarodne etno susrete koji iz godine u godine pružaju vrhunske sadržaje i raznoliku eno i gastro ponudu. Čestitam organizatorima na vrhunskoj manifestaciji koju podržava i Osječko-baranjska županija, a isto ćemo činiti i u budućnosti– kazao je Miletić.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj naglasio je da im je i ove godine cilj bio privući što više posjetitelja te im pružiti vrhunski doživljaj baranjske kulture i bogate tradicijske ponude. Program je uglavnom u subotu protekao Sajmom domaćih proizvoda, održavanjem dječjih etno-igraonica, smotrom folklora, a nastavljen je u tom duhu i u nedjelju koju su još upotpunili nastupi sastava Nesanice i Slavonske lole, a koncert glazbenog sastava Vatra najavljen je za 20.30 sati.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content