Drugu godinu zaredom Gradu Orahovici čista petica za transparentnost proračuna

Novo veliko priznanje dobio je Grad Orahovica za svoje poslovanje. Naime, Institut za javne financije, na svojoj službenoj stranici (www.ijf.hr) predstavio je rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Ti rezultati pokazali su kako je Grad Orahovica dobio čistu peticu za transparentnost proračuna i to drugu godinu za redom.

Potvrda ovom je kako je Grad na svojim mrežnim stranicama objavio svih pet proračunskih dokumenata (proračunski vodič za građane, prijedlog proračuna, polugodišnji izvještaj, izglasani proračun i godišnji izvještaj).

-Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju. Ovo nam je jako važno da se vidi da radimo čisto, pošteno i transparentno u što se sami građani na našoj web stranici mogu uvjeriti – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama, a koju možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content