“Od Sopja do Vukovara”: Sa sopjanskog izletišta krenula dvodnevna regata rijekom Dravom

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas (subota) su sa sopjanskog izletišta uz rijeku Dravu krenuli čamcima na Regatu rijekom Dravom od Sopja do Vukovara. Regata će trajati dva dana u dvije etape. Prva etapa je od Sopja do Narda, gdje će sudionici noćiti te ujutro krenuti prema Vukovaru i Aljmašu.

Sudionike ove regate došli su ispratiti zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik županijske HVIDRA-e i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” i mještani Sopja. 

– Regatu traje dva dana, subotu i nedjelju, sa četiri čamca, po pet naših članova u svakom čamcu te jednim čamcem u kojem će biti članovi HGSS-a. Ovu regatu planiramo već nekoliko godina u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, ali uvijek nas je nešto priječilo u organizaciji. Ove godine smo uspjeli sve posložiti. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio svima koji su na bilo koji način pritom pomogli te članovima HGSS-a koji će nas pratiti da sve prođe u redu – rekao je predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija.

IMG_6479

POTPORA OPĆINE I ŽUPANIJE 

Načelnik općine Sopje Berislav Androš zaželio je sudionicima sretan put.

– Već četiri godine razgovaramo o organizaciji ove regate, koju su inicirali članovi UDVDR Ogranak Slatina, ali nas je uvijek nešto omelo, između ostalog i koronavirus. No, ove smo se godine uspjeli dogovoriti i Općina Sopje je spremno uskočila u pokroviteljstvo. Nadam se da će regata postati tradicija i održavati se svake godine, a mi ćemo organizatorima uvijek biti potpora – rekao je. 

Zamjenik župana Marijo Klement istaknuo je kako na zahtjev Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i nominacijom na natječaj Virovitičko-podravska županija sufinancira ovu regatu sa 1200 eura.

-Zahvaljujem organizatorima na ovoj inicijativi, jer se na ovaj način čuva dignitet Domovinskog rata, ali i promovira Virovitičko-podravska županija – rekao je i sudionicima prenio pozdrave župana Igora Androvića te im poželio sreću. 

IMG_0250

Nakon održane regate, skiperi čamaca će s njima vratiti na polazište, a sudionike će ostali članovi UDVDR Ogranak Slatina vratiti u Slatinu vozilima.

Prije polaska u Sopje, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina su kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade odali počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom koju je predvodio župnik slatinske Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content