Prošlog tjedna najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila čak 3,71 promil

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama su vozač bicikla i osobnog automobila teško ozlijeđeni, a 4 sudionika u osobnom automobilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći u Jugovom Polju su lako ozlijeđena. Ujedno je riječ i o najtežoj prometnoj nesreći koja se protekli tjedan dogodila

Druga teška prometna nesreća se dogodila u petak oko 20,15 sati u Turanovcu. Jedini sudionik ove prometne nesreće je bio 66-godišnji vozač bicikla koji je izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Biciklist je, kako izvještava policija, odbio alkotestiranje. 
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 277 prekršaja i to 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 48 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,71 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 58 godina u subotu u 23,05 sati u Čačincima.

Najveća brzina kretanja vozila od 111 km/h je utvrđena u srijedu u 15,15 sati u Orahovici, na dionici D2 izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content