U općini Crnac završila treća faza projekta Zaželi: Za 60 starih i nemoćnih brinulo je 10 žena

U društvenom domu u Crncu danas (srijeda) je održana završna konferencija projekta ”Zaželi” u svojoj trećoj fazi,  a pod nazivom ”Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac – faza III“.

Vrijednost projekta je 65.274,14 eura, razdoblje provedbe 6 mjeseci, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Slatina, dok je Upravljačko tijelo projekta Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu je na završnoj konferenciji govorio koordinator Petar Kusić, rekavši kako se Općina prijavila samostalno kao nositelj, a kao velika pomoć u pisanju projekta bila im je županijska Razvojna agencija VIDRA, kojoj je zahvalio na angažmanu.

Zazeli-Crnac-II.-faza-zavrsna-konferencija-1

-Drago mi je što danas mogu reći da je projekt zaključen u najljepšem svjetlu. Naših 10 zaposlenica brinulo je o 60 krajnjih korisnika i ponovno smo kao i u proteklim fazama produbili emociju i saznanja koliko je ovaj projekt važan i koristan za naše stanovništvo, a koje je većinom staračko. Hvala svima koji su bili dio ovog projekta i koji su doprinijeli da bude ovako uspješan – rekao je Kusić.

Načelnik općine Crnac Mato Damjan naglasio je kako je i treća faza projekta Zaželi na pokazala koliko je ovakva pomoć potrebna ne samo starijim i nemoćnim osobama, već i teže zapošljivim ženama koje su kroz njega dobile priliku za posao.

Zazeli-Crnac-II.-faza-zavrsna-konferencija-3

-Projekt je jako dobro primljen, ponajprije od korisnika koji su osjetili da netko o njima brine i da nisu sami. Ujedno, on je važna prilika i za žene koje pripadaju ranjivim skupinama, dakle osobama srednje životne dobi koje teško pronalaze svoje mjesto na tržištu rada. Raduje nas informacija, koju smo neslužbeno doznali, da bi uskoro trebao biti raspisan novi javni poziv, za 4. fazu, a koja bi trebala trajati tri godine.

Mi smo već spremni, uz VIDRA-u ćemo ponovo odraditi projektnu dokumentaciju, kako bismo što prije krenuli u novu fazu. Hvala svima koji su odradili velik posao u prve tri faze projekta – zaključio je Damjan. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content