Zahuktava se kupališna sezona na Orahovačkom jezeru: Kupači uživaju u osvježenju u srcu prirode

Počela je dugoočekivana kupališna sezona na Orahovačkom jezeru, koja je, podsjetimo, lani izostala. Sve više kupača dolazi i uživa u osvježenju u srcu prirode. Gradonačelnik Saša Rister sretan je što ove godine Orahovica ima turističku i kupališnu sezonu, ali ipak upozorava da je Jezero još uvijek gradilište te da posjetitelji moraju biti oprezni i ne obilaziti mjesta gdje se još uvijek radi.

– Jezero je čisto i spremno čeka sve kupače, a jedino što molimo posjetitelje je da ne obilaze gradilište, odnosno područje bungalova i središnje građevine. Iza nas je sada već nekoliko vrućih vikenda i presretan sam što mogu reći kako je Jezero svih tih dana bilo prepuno – kaže Rister.

– Posjetiteljima je na raspolaganju parking i prostor za osobne potrebe, te, ono što je najvažnije, oko samog jezera sve je čisto i to je dovoljno da svi uživaju. Mi kao Grad dajemo svoj maksimum da svi budu zadovoljni. Na jezeru rade dva kafića, može se pojesti i popiti, otvoreni su novi, suvremeni sanitarni čvorovi, za što smo godinama imali primjedbe i upite, ali, eto, i taj je dio zaista pristupačan. Već sada se vidi se koliko je ljudima Jezero nedostajalo, zapravo je predivno ponovno čuti žubor vode, dječju viku, graju i veselje ljudi. Jezero ponovno živi. Polako se slaže slika onoga što smo godinama zamišljali, a to je Jezero bude središte turizma Slavonije i Baranje. Imat ćemo oko jezera konačno velik broj smještajnih kapaciteta i zasigurno će Orahovčani moći biti ponosni na svoj biser prirode – kaže gradonačelnik Rister.

Treba svakako dodati da su pristupi jezeru uredni, a svaki je dan sve više prostora oko njega jer se radovi završavaju. Uredan je i put tzv. Starom prugom, kojom se do jezera iz Ulice Stjepana Radića može pješice ili biciklom, uređen je stari most i sve je spremno za ljetno uživanje.

Ulaz na Jezero je besplatan, dok se parking naplaćuje. Orahovčani mogu kupiti sezonsku kartu po cijeni od 5 eura, dok je cijena sata parkinga radnim danom 0,50 eura, a za vikend i blagdan 0,70 eura. Cjelodnevne parking karte za radni dan su po cijeni od 3,00 eura, a za vikend i blagdane 4,5 eura. Isto tako mogu se kupiti i mjesečne karte koje koštaju 15 eura, a Grad je započeo i s naplatom stolova te prostora za osobne potrebe.

Stol možete iznajmiti za 6 eura radnim danom te 8 eura blagdanom i vikendom, dok je cijena prostora za osobne potrebe 4 eura. 

Proteklog vikenda tražilo se mjesto više za parkiranje, a registarske tablice govore sve, najviše je Osječana i Brođana, ali tu su i Virovitičani, Slatinčani, Požežani, kao i kupači iz Đakova, Vinkovaca, Vukovara, Županje, Belog Manastira, Našica – gotovo cijela Slavonija. Ali treba reći i da su osvježenje na Jezeru potražili i Križevčani, Zagrepčani, Daruvarčani te Bjelovarčani.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content