1. ŽNL Teška ozljeda Marijana Velića i tri crvena kartona obilježili susret u Dolcima, “petarda” Munje nakon preokreta protiv Josipovčana

Natjecanje u 1. županijskoj nogometnoj ligi otvorile su dvije subotnje utakmice.

Na terenu Sportskog centra TVIN u Virovitici, Mladost iz Vukosavljevice povela je u sedmoj minuti pogotkom Matea Nemčeca. Do odlaska na odmor zgodicima Benjamina Širokog u 35. i Thea Filipovića u 44. minuti domaći No Limit dolazi do preokreta i prednosti od 2:1. U drugom dijelu “Akademci” postižu još dva pogotka za konačnih 4:1. Strijelci su bili Niko Gomerčić u 65. minuti i Ivan Saša Švarbić u 87.

U Orešcu, na prvoligaškoj premijeri, Croatia iz Grabrovnice iznenadila je domaću momčad i došla do pobjede 2:0. Prvo je Mario Barčan bio precizan s bijele točke u 33. minuti, a konačan rezultat postavio je Matija Pavić osam minuta prije kraja.

U Svetom Đurađu domaća momčad nadjačala je Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice rezultatom 4:3. Pogotke za domaćina postigli su Ivan Ćavarušić (5′), Mihael Tambolaš (15′), Tin Szabo (60′) i Matej Vinak (85′). Za gostujuću momčad dvostruki strijelac bio je Ivan Pernar (47′ i 65′), a jedan pogodak postigao je David Pratljačić u 28. minuti.

DOŠK je u Dolcima bio bolji od Drave iz Terezinog Polja rezultatom 3:2. Pogotke za domaću momčad postigli su Matija (16′) i Ivan Zeman (34′) te Antonio Gubeljak u 79. minuti. U gostujućim redovima precizni su bili Mateo Ivoš u 34. minuti i Ivan Crnojević u 54. Nekoliko minuta prije kraja došlo je do oštrog starta i “koškanja” igrača obiju momčadi. Teren su morali napustiti Matija Zeman i Stipo Kolar u domaćim te Marino Čeh u gostujućim redovima. Inače, susret je obilježila teška ozljeda domaćeg kapetana Marijana Velića, koji je zaradio višestruki prijelom ruke.

Dinamo iz Josipova poveo je na gostovanju kod Munje u Velikom Rastovcu golom Ante Rosana u 15. minuti. Gostujuću mrežu u prvom dijelu zatim je pogodio igrač Dinama Teo Matovina prevarivši svog vratara Mateja Grgurića u 26. minuti. Goste u novo vodstvo na samom isteku prvog dijela dovodi iskusni golgeter Darko Kokoška. U drugom dijelu dolazi do preokreta. Zgodicima Josipa (68′) i Luke Vide (73′) te na kraju s dva pogotka Marija Duspare (82′ i 88′), Munja dolazi do pobjede s konačnih 5:2. Igrač Dinama Marin Ivček, zbog dva žuta kartona morao je napustiti teren u 84. minuti.

Jedino je utakmica u Sopju, gdje su se sastali domaći Podravac i Plavi iz Jugovog Polja, završila bez zgoditaka rezultatom 0:0.

Omladinac i Podgorje snage su trebali odmjeriti u Koriji, ali svoj susret odigrat će naknadno, jer su oba kluba tražila odgodu utakmice s obzirom da su proteklog vikenda slavili 50. obljetnicu, koju su prigodno i obilježili – Podgorje tradicionalnim memorijalnim turnirom “Cah – Novak – Zec – Krmpotić – Cvijanović”, a Omladinac utakmicom protiv selekcije veterana Hrvatskog nogometnog saveza.

Rezultati 1. kola:

Podravac (S) – Plavi 0:0
DOŠK – Drava 3:2
Orešac – Croatia 0:2
Munja – Dinamo (J) 5:2
No Limit TVIN – Mladost (V) 4:1
Sv. Đurađ – Bilogora 1947. 4:3

(www.icv.hr, mš, foto: V. Grgurić)

1. ZNL Prvo kolo

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content