Dan grada Virovitice: Zlatna plaketa Blanki Bart Hajoš i Marjanu Nreci

Gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Ivančica Fett-Škvarić u ime svih građana grada Virovitice podijelili su danas (srijeda) na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  nagrade zaslužnim pojedincima, tvrtkama, klubovima i udrugama, koji su Viroviticu i okolicu svojim radom i rezultatima zadužili za budućnost. 

Najveću nagradu, Zlatnu plaketu Grada Virovitice dobili su Blanka Bart Hajoš (za izniman doprinos u području kulture) te Marjan Nreca (za izniman doprinos u razvoju tradicijskog obrta te 35 godina rada). 

Zahvalnice Grada Virovitice primili su Predrag Šuvak (za izniman doprinos u razvoju obrtništva – budući da nije bio u mogućnosti osobno preuzeti Zahvalnicu, ista će mu biti uručena naknadno, op.a.), Mirjana Terlecky (za izniman doprinos u razvoju lokalne samouprave), Gimnazija „Petra Preradovića“ (za izniman doprinos u razvoju školstva), Informativni centar Virovitica (u povodu obilježavanja 70-te godišnjice izdavanja „Virovitičkog lista“), NK „Podgorje“ (u povodu 50 godina rada), NK „Omladinac“ Korija (u povodu 50 godina rada), Tomo Dorić (za 101 dobrovoljno darivanje krvi), Željko Ferenc (za 103 dobrovoljna darivanja krvi), Damir Valenteković (za 101 dobrovoljno darivanje krvi) te Dragutin Vukman (za 100 dobrovoljnih darivanja krvi). 

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio je svima koji svojim radom i trudom doprinose razvoju Virovitice, kao i rezultatima na području obrtništva, kulture, obrazovanja i sporta kojima se Virovitica može samo ponositi. Čestitao je ovogodišnjim laureatima, rekavši da su putokaz sugrađanima. 

-Trud i rad naših sugrađana pokazuje naš grad u pravom svjetlu, njegov duh i koliku snagu imamo za nove izazove koji su tek pred nama – rekao je. 

MG_2534

U ime svih laureata, zahvalila je ikona Kazališta Virovitica, glumica Blanka Bart Hajoš. Govoreći o Kazalištu Virovitica, rekla je da je ponosna što je dio tima koji je od malog, poluprofesionalnog kazališta stvorio relevantnu instituciju koja je danas prepoznata u Hrvatskoj i koja je postala gradski i županijski brend. 

-Svako vrijeme je teško, puno iskušenja i izazova. Ali svake godine, na ovaj dan, nađe se grupa ljudi koja usprkos tim vremenima pošteno i vrijedno radi svoj posao i za njega biva nagrađena. Sigurna sam da je takvih još mnogo, a nisu danas s nama. Svi mi želimo bolju i ljepšu Viroviticu. Mi smo njezina sadašnjost, ali smo ispisali i stranicu njene povijesti. Hvala vam – rekla je B. Bart Hajoš. (www.icv.hr, mlo, foto: T. Szabo)   

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content