Đurđevačke komunalne usluge brinu o hortikulturnom uređenju grada: Za uredan grad pun cvijeća

Zahvaljujući đurđevačkom Rasadniku cvijeća i ukrasnoga bilja, grad Đurđevac je i tijekom ljetnih mjeseci pun cvijeća. Redovno zalijevanje cvjetnih površina na svim javnim gradskim površinama, koje obavljaju djelatnici đurđevačkih Komunalnih usluga rezultiralo je svježinom i ljepotom rascvalih lijeha i tijekom vrućih ljetnih dana. Zahvaljujući rasadniku, kao jednoj od organizacijskih jedinica ove komunalne đurđevačke tvrtke, svake godine se uređuju nove površine ukrasnim biljem i cvijećem, osmišljavaju uređenja novo planiranih površina, te posebno dizajniraju cvjetne gredica sa sezonskim cvijećem.

– Svima nam je važno da naš grad bude lijepo uređen, da izgleda njegovano. Cvijeće pri tome svakako najviše pomože. Naš rasadnik je ključan pri tome, a Grad velika potpora u osmišljavanju i dizajniranju. Samo smo prošle godine iz vlastitog uzgoja u Gradu posadili blizu  32 000 sadnica, a u prigradskim naseljima 6.500 komada sadnica sezonskog cvijeća, ukrasnoga grmlja i trajnica što je sveukupno preko 38.500 komada. Ove godine nas još čeka jesenska zamjena cvijeća pa znamo da će ta brojka biti još puno veća – ističe Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o. i dodaje da je vizija ove tvrtke da za kompletno hortikulturno uređenje Grada i prigradskih naselja budu korištene sadnice iz vlastitog uzgoja.

– Već sada u svim novouređenim ulicama grada sadimo drvorede, koji su najvećim dijelom iz našeg vlastitog uzgoja, rekla je direktorica B. Čubelić i dodala da se u rasadniku uzgaja cvijeće, ne samo za potrebe grada i prigradskih naselja, nego i za prodaju.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content