Izložbom, svetom misom i svečanom sjednicom skupštine obilježena 50. obljetnica Nogometnog kluba Omladinac iz Korije

U virovitičkom prigradskom naselju Korija 18. kolovoza 1973. godine osnovan je Nogometni klub “Omladinac”. Obilježavanje 50. obljetnice započelo je jučer (petak) s nizom aktivnosti.

U klupskim prostorijama otvorena je izložba koja prikazuje presjek pedesetogodišnje klupske povijesti. Posjetitelji su se mogli upoznati s fotografijama i novinskim člancima iz bogate klupske povijesti. Svi su s velikim zanimanjem pogledali dokumente iz starije i novije prošlosti kluba.

U mjesnoj crkvi pohođenja Blažene Djevice Marije, župnik Župe svetog Ivana Krstitelja, velečasni Krunoslav Siroglavić, odslužio je svetu misu za sve preminule i poginule članove kluba te poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Nakon mise, na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata položen je vijenac i zapaljeni su lampioni. Molitvu je predvodio župnik velečasni Krunoslav Siroglavić.

U društvenom domu potom je održana svečana sjednica klupske skupštine kojoj su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predstavnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac, predstavnici nogometnih klubova, mjesnih udruga te brojni igrači, navijači i žitelji Korije.

Sve je u uvodu pozdravio predsjednik kluba Damir Blažević te iznio kronološki kratku povijest kluba, a riječ je zatim preuzeo virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-U današnje vrijeme teško je zamisliti uvjete u kojima je počeo s radom Nogometni klub Omladinac. Posebnu zahvalu zaslužuju brojni volonteri koji su radili i koji sada rade u klubu. Želim da klub uspješno djeluje i idućih pedeset godina – istaknuo je Kirin.

Nakon njega, svima se obratio župan Igor Andrović.

-Bio sam aktivni nogometaš u NK Virovitici. U nekoliko navrata sam gostovao i igrao ovdje u Koriji. Uvijek smo dolazili s respektom prema domaćinima, koji su bili srčani i beskompromisni. Domaćinima želim još puno uspjeha, kao i odličnih rezultata u budućem radu – rezimirao je Andrović.

Predsjednik kluba Damir Blažević i tajnik Dragan Damjankov uručili su priznanja, zahvalnice i zlatne plakete brojnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koji su pomogli klub u njegovom radu ili su bili aktivni članovi kluba.

Zlatne plakete dobili su: Franjo Korenički, Andrija Deskar, Stjepan Jurić, Ivica Grahovac, Ivica Jurić, Zlatko Grubić, Zdravko Zalar, Franjo Petrović, Ivica Jeličić, Ljubo Turudić, Zlatko Poslek, Zlatko Oklopčić, Darko Jerbić, Slavko Virt, Mladen Duvnjak, Dragutin Smiljanec, Martin Štefanec, Antun Petrović, Franjo Horvatinović, Mile Grizelj, Slavko Jeličić, Zvonko Grahovac, Zdravko Novak, Vlado Šarić, Drago Vidović, Mladen Vuković, Vlado Marić, Ivan Marić, Stjepan Virt, Ivan Kucljak, Branko Doležaj i Nenad Grubić.

Predstavnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac uručio je predsjedniku kluba Damiru Blaževiću posebno priznanje. Posebno priznanje u ime susjednog kluba Bušetine 1947. uručio je i tajnik Bušetine 1947. Ivan Mađerčić.

Sutra (nedjelja) u 17 sati klupski rođendan obilježit će se revijalnom nogometnom utakmicom između momčadi Omladinca i reprezentacije veterana Hrvatskog nogometnog saveza.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content