Našički gradonačelnik Kašuba primio goste iz Slovačke i Mađarske: Produbiti suradnju na području sporta i gospodarstva

Danas (subota) je u Gradskoj vijećnici u Našicama gradonačelnik Krešimir Kašuba sa svojim suradnicima, predsjednikom Mjesnog odbora Našice Darkom Cerovskim i stručnom suradnicom za protokol i odnose s javnošću Ivonom Ćosić, upriličio svečani prijem na kojem su bili gradonačelnik grada Šale iz Slovačke Jozef Belicky, zamjenik Robert Tolgyesi, načelnik Gradske policije Peter Krokavec te predstavnici oldtimer klubova iz Mađarske i Slovačke, kao i predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer.

Na prijemu se govorilo o hrvatskoj i slovačkoj kulturi, međusobnoj suradnji koja se uspješno ostvaruje kroz folklor, kulturu i oldtimer klubove, te o načinima kako suradnju ostvariti i na drugim područjima poput sporta ili gospodarstva.

-Danas mi je bila velika čast ugostiti naše drage goste i gradonačelnika Šale iz Republike Slovačke čiji sam gost bio prošle godine. Ovo je jedan vid kulturne suradnje sa Slovacima iz našeg kraja i Republike Slovačke koja je najaktivnija u folkloru. Velika suradnja vidljiva je i kroz međunarodne smotre i izložbe oldtimera koju je potakao predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer, koji je uložio puno truda, ali i svi članovi oldtimer klubova. Ono što je bitno naglasiti iz razgovora s gradonačelnikom Šale, je to da osim te kulturne suradnje težimo i sportskoj suradnji. Šala je predstavnik poznatog rukometnog kluba u Republici Slovačkoj, a mi imamo prvoligaša, RK NEXE i sigurno ću na neki način lobirati i pokazati želju za suradnjom u tom sportskom smislu. Naravno, uz kulturni i sportski dio, svi težimo gospodarskoj suradnji sa Slovačkom, a u ovom trenutku moram reći da smo na dobrom putu – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Gosti su se zahvalili na prijemu te istaknuli kako su sretni što postoji ovakva suradnja kroz koju mogu upoznati grad Našice i kulturu Hrvatske, te kako planiraju i daljnju suradnju na drugim područjima.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Kos)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content