NK Omladinac iz Korije dobitnik Zahvalnice grada Virovitice za 50 godina postojanja: Nogometom do kvalitetnih ljudi i izvrsnog igračkog kadra iz vlastitih redova

Nogometni klub „Omladinac“ Korija klub je s 50-godišnjom tradicijom. Prije njegovog službenog osnivanja mladići iz Korije igrali su nogomet sudjelujući na turnirima tadašnje Općine Virovitica pod imenom NK Korija. Pod predsjedanjem Franje Koreničkog na prijedlog Zlatka Posleka pokrenuta je inicijativa o osnivanju nogometnog kluba, koji je potom i osnovan 18. kolovoza 1973. godine. Budući da je inicijativa pokrenuta od strane omladine, za klub je odabrano ime Omladinac Korija.

Odmah nakon osnivanja kluba dobrovoljnim radom igrača i članova kluba pristupilo se uređenju igrališta na zemljištu dobivenom od PIK-a Antunovac. Stvaranjem infrastrukturnih uvjeta poseban naglasak u radu kluba stavlja se na popularizaciju bavljenja sportom među mladima s ciljem formiranja pozitivnih osobnosti, razvijanja radnih i stvaralačkih navika te u konačnosti produkcije kvalitetnog igračkog kadra iz vlastitih redova. Pored seniorske ekipe u klubu je do prošle godine djelovala i juniorska ekipa, a u više navrata ovisno o broju djece u naselju Korija imali su i pionirske ekipe raznih uzrasta. Neki od važnijih rezultata u povijesti kluba su:

U sezoni 2006./2007. osvajaju I. Županijsku ligu, ali zbog nedostatka financija ne odlaze u viši rang natjecanja, 2012./2013. natječu se u II. Županijskoj ligi u kojoj 2014./2015. osvajaju 1. mjesto te se plasiraju u I. ŽNL VPŽ, 2015./2016. prvi puta u povijesti padaju u niži rang natjecanja II. ŽNL VPŽ na osnovu rezultata, 2018.2019. osvajaju II. ŽNL VPŽ te se plasiraju u I. ŽNL VPŽ, a 2021./2022. istupili su iz natjecanja sa seniorskom ekipom zbog nedovoljnog broja igrača. Sezone 2022./2023. ponovno kreću sa seniorskom ekipom iz III. ŽNL VPŽ koju uvjerljivo osvajaju plasiravši se u I. ŽNL VPŽ.

MG_2523

Danas u klubu trenira preko 20 igrača, a trener im je ujedno i Predsjednik kluba Damir Blažević. Tajnik Dragan Damjankov živi u Virovitici, ali gotovo svakodnevno dolazi u Koriju, kako bi rješavao klupsku administrativnu problematiku.

-Za nas ovo priznanje ima izuzetno značenje. Lijepo je kada netko prepozna tvoj samoprijegoran svakodnevni volonterski rad. Omladinac je samo jednom, zbog rezultata, otišao u niži rang natjecanja, dok je u ostalim slučajevima prelazio u niži rang zbog reorganizacija. NK Omladinac je okupljalište svih generacija u našem mjestu, a nogometa utakmica privuče gledatelje i iz susjednih naselja.

Klub će gotovo cijeli kolovoz obilježavati svoj 50. rođendan. Krećemo 5. kolovoza s memorijalnim turnirom „Nenad Grubić“. Na sam rođendan, 18. kolovoza, bit će održana svečana sjednica, a tom prilikom u društvenom domu ćemo organizirati retrospektivu klupskih fotografija. Proslavu ćemo zaključiti revijalnom utakmicom s veteranskom reprezentacijom Hrvatskog nogometnog saveza 20. kolovoza – s ponosom nam je rekao predsjednik Damir Blažević.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content