OPĆINA ČAĐAVICA Započeli radovi na izgradnji Mjesnog doma u naselju Vraneševci

Samo jedno naselje u općini Čađavica nema svoj mjesni dom, ali i to će se uskoro promijeniti, jer su danas (srijeda) započeli radovi simboličnim ubacivanjem prvih lopata betona u temelje budućeg Mjesnog doma u Vraneševcima.

Svečanosti obilježavanja početka radova na izgradnji Mjesnog doma u Vraneševcima, nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i Igor Pavković, predstavnice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, predstavnici izvođača radova, nadzora radova, općinski vijećnici, mještani Vraneševaca…

Na samom početku ove male svečanosti nazočne je pozdravio načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

– Općina Čađavica ima osam naselja i svi su mjesni domovi u njima rekonstruirani, a ovaj mjesni dom će biti šećer na kraju, vi ćete imati novi mjesni dom. Kad se izgradi i opremi, ovaj dom će se moći koristiti za sve potrebe mještana naselja Vraneševci i općine Čađavica. Kao i u drugim naseljima na području općine, u Vraneševcima smo isto tako izgradili svu potrebnu infrastrukturu, kuću oproštaja, ceste, vanjsku rasvjetu, doveli vodu i plin. U svim našim naseljima imamo potrebnu infrastrukturu, mi u Općini vodimo brigu o svim naseljima podjednako. Nadam se da će ova zgrada do zime i do nekih lošijih vremenskih uvjeta biti pod krovom, a onda će unutrašnji radovi biti manji problem, te da ćemo na godinu ponovo biti ovdje na otvaranju mjesnog doma – rekao je načelnik Rončević.

Nazočnima se zatim obratio virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement.

– Sve ovdje nazočne pozdravljam u ime župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i svoje osobno. Čestitam Općini Čađavica na pripremi ovog projekta, čestitam svima koji su lobirali za ovaj projekt da Vraneševci dobiju mjesni dom. Nadam se, kada svi radovi budu gotovi, da će ovaj mjesni dom biti mjesto okupljanja, što više dječjih rođendana a što manje karmina. Općina Čađavica je primjer dobre prakse ulaganja u sve segmente društva, kako bi mještani svih naselja imali približno iste uvjete kao gradovi na području naše županije – rekao je Klement.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i saborski zastupnik Josip Đakić.

-Cilj svih nas je da oplemenimo naša naselja, da imaju sve kao što imaju i gradovi, od vrtića, škola, mjesnih domova, cesta i sve ostale potrebne infrastrukture, kako bi život mještanima bio što bolji i ugodniji. Znam da nije lako živjeti na selu i ići po potrebne usluge u gradove, ali se nadam da će ovaj dom barem malo poboljšati životne uvjete vama, mještanima Vraneševaca. Želim puno uspjeha izvođačima radova, da budu u rokovima i kvalitetni i da što prije dođemo na otvorenje ovoga doma – rekao je saborski zastupnik Đakić.

U ime mještana Vraneševaca svima koji su zaslužni za projekt izgradnje mjesnog doma zahvalio se općinski vijećnik Zlato Uglješić.

Početak radova, simboličnim ubacivanjem prvih lopata betona u temelje budućeg mjesnog doma, označili su saborski zastupnik Josip Đakić, dožupani Marijo Klement i Igor Pavković, te općinski načelnik Mirko Rončević.

Ukupna vrijednost radova izgradnje iznosi 359.235,96 eura s PDV-om, dok je cijena stručnog nadzora radova 17.500 eura s PDV-om. Izgradnju mjesnog doma u Vraneševcima sa 60.000 eura sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kroz program održivog razvoja lokalne zajednice, a preostali dio financijskih sredstava je osiguran iz proračuna Općine Čađavica. Izvođač radova je tvrtka Cestogradnja, a nadzor će vršiti tvrtka H-ing, obje tvrtke sa sjedištem u Slatini.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content