Ovog vikenda održava se drugo izdanje manifestacije “Našička viteška priča” koja će završiti koncertom Ane Rucner

Drugo izdanje manifestacije “Našička viteška priča” održat će se ovog vikenda, točnije u subotu, 26. kolovoza, u crkvi sv. Martina u Martinu te na padini ispod crkve.

Doživite i ove godine povratak u prošlost koju priča jedina očuvana templarska crkva. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakog posjetitelja manifestacija će ponudit jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja koji je poseban po kulturnoj ostavštini templara. Danas je crkva sv. Martina spomenik nulte kategorije pod zaštitom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sukladno povijesnim činjenicama Grad Našice i Turistička zajednica grada u suradnji s povijesnim udrugama iz cijele Hrvatske organizira manifestaciju ”Našička viteška priča” na kojoj će svoj nastup održati i Ana Rucner. Program počinje u 16 sati interaktivnim povijesnim predavanjem otvorenim za javnost, a nastavlja se igraonicom “U potrazi za templarskim blagom” za djecu od 6 do 10 godina.

Od 17 sati moći ćete uživati u eno i gastro ponudi, a u isto vrijeme počinje i program oživljene povijest kroz prikaz tadašnjeg života, radionice streličarstva i mačevanja, tradicionalne obrte, mušketire i srednjovjekovne dame.

Nasicka viteska prica 1 Custom

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content