Povećan broj stradavanja u prometu: U samo tri dana 25 nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dvije su teško, a sedam lakše ozlijeđeno

Na području Policijske uprave osječko-baranjske od 17. do 20. kolovoza evidentirano je 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede opasne po život, dok je sedam osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede.

Iz osječke policije napominju i da je 27. srpnja došlo do prometne nesreće u kojoj je mlada vozačica, 23 godišnjakinja, također zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život. Upravo zbog povećanja broja teških prometnih nesreća Policijska uprava osječko-baranjska je 21. kolovoza provela pojačan nadzor u prometu u kojem je ukupno utvrđeno 96, prekršaja od kojih je 67 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja korištenja mobitela, devet prekršaja nekorištenja pojasa, pet prekršaja tehničke neispravnosti vozila zbog preinaka na vozilima, jedan prekršaj proklizavanja kotača vozila te osam ostalih prekršaja.

– Policijska uprava osječko baranjska svakodnevno će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, osobito u cilju utvrđivanja prekršaja koje su u uzročno posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća, kao i utvrđivanja tehničke ispravnosti vozila i izvršenih preinaka na vozilima te ostalih težih prometnih prekršaja- napominju iz policije.

(www.icv.hr, PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content