Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević krstio Rafaela, četvrto dijete obitelji Mikolić

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević krstio je danas (nedjelja) u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici Rafaela Mikolića, četvrto dijete Ivana i Darije Mikolić. Mikolići su, uz današnjeg krštenika, ponosni roditelji i Hane, Ariane i Frana.

Ivan Mikolić ravnatelj je Katoličke osnovne škole u Virovitici i to je jedan od razloga zašto je biskup Škvorčević osobno krstio njihovo četvrto dijete, iako je običaj da u Požeškoj biskupiji ovaj prvi sakrament kršćanske inicijacije dodjeljuje petom djetetu u obitelji.

Sreći obitelji Mikolić i primanju sakramenta svetog krštenja svjedočili su kum Tomislav Šipek s obitelji, kao i cijela, šira obitelj, prijatelji te cijela župna zajednica. 

U uvodnoj riječi župnik fra Ivica Jagodić pohvalio je otvorenost ove obitelji za svaki novi život.  

20230827_111302_copy_874x577

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u propovjedi je naglasio važnost svjedočenja kršćanskog identiteta u današnjem svijetu i izrazio radost što se slavlju ovog sakramenta u Virovitici pridružuju i druge katoličke škole. 

Podijelivši sakrament Svetog Krštenja malom Rafaelu, potaknuo je njegove roditelje i kuma da mu budu prvi svjedoci vjere, da mu sačuvaju ljepotu duhovnog vida “kako bi kroz Kristovu prizmu promatrao svijet, a onda i Njegovim Duhom nadahnuto djelovao cijelog svog života”.  

Zazvao je potom blagoslov na krštenika, roditelje i kuma, širu obitelj i cijelu zajednicu, koja je ovim svečanim slavljem obnovila i vlastite krsne zavjete i očitovala svoju pripadnost Bogu. (www.icv.hr, ts, foto: M. Lovrenc i Požeška biskupija) 

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content