Prvi dan ovogodišnjeg Craft Beer Festa u Orahovici: Popularni “Pipsi” i koprivnički Ogenj “razdrmali” brojnu publiku

Udruga P.A.U.K. Orahovica pripremila je 3. Craft beer fest koji je započeo jučer (petak) u središnjem orahovačkom gradskom parku.

Iako je na samom početku “udario” jaki pljusak, vrijeme se ubrzo smirilo i pivski spektakl je započeo bez ikakvih problema. Otvoren je sajam na kojem se predstavilo pet craft pivovara s više od 20 vrsta piva i to: Funky Brewery iz Slavonskog Broda, STRIC – Našice, Pitomačka pivovara PITKO, Craft Pivovara WALKOW – Vukovar, te Crafters pivovara Dugo Selo.

Bilo je tu i poznate pivske hrane u pripremi domaćih kuhara, a mogla su se kušati i druga pića i to posebno u Gin Garden i Chill zonama gdje su svi posjetitelji mogli kušati domaći Craft Gin uz razne dodatke i ostalo piće.

-Kako je počelo, svi smo se pribojavali da neće dobro završiti. Pao je taj veliki pljusak i u vrijeme kada je sve trebalo početi, bilo je dosta malo ljudi, no srećom vrlo brzo se razvedrilo i na kraju krcat park te luda zabava. Svi jedva čekamo današnji drugi dan – rekao je predsjednik Udruge P.A.U.K. Mirko Kufner.

Prvo je pozornicom zavladao, kako sami za sebe kažu, koprivnički pršteći, energični i iskreni folk rock band – Ogenj, koji je svojom sjajnom svirkom u potpunosti zagrijao atmosferu. Tomislav Mihac Kovačic, frontmen ove grupe, nakon žestokog skakanja i sviranja bisernice u prve dvije pjesme, Orahovici je poručio.

-Ne tako davno bili smo u vašem gradu, zimus na Božićnom rokanju i ludo smo se zabavili. Sada smo opet tu i hvala vam svima što se došli – rekao je Kovačić.

Ogenj je razvalio, a onda vrhunac večeri, Dubravko Ivaniš – Ripper i njegov Pips Chips & Videoclips. Krenulo je s nešto novijim pjesmama poput “Vesna” i “Vanzemaljci”, a onda su krenuli mega hitovi “Malena”, “Poštar lakog sna”, “Plači”, “Gume na kotačima”, “Nogomet” i mnogi drugi na opće oduševljenje prisutnih.

-Volimo Slavoniju, Orahovica hvala vam što vas ima puno i ostaje nam samo da se ludo zabavimo – poručio je Ivaniš poznatiji kao Ripper. Između bendova i nakon svih koncerata nazočne je zabavljao domaći DJ Mario.

Danas (subota), drugoga dana, program počinje u 18 sati otvaranjem sajma za degustaciju Craft piva te Gin Garden i Chill zona i naravno, štandova s pivskom hranom. U 20:30 na programu je natjecanje u ispijanju craft piva za muškarce i žene, a potom u 21 sat kreću koncerti. Prvo će zasvirati domaći, mladi orahovački metal bend Cagehart, a onda slijedi mega koncert legendarnog Atomskog skloništa.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content