Roman virovitičke autorice i glumice u Osijeku: “Ritam odlazaka” bavi se ženskim sudbinama u provincijskoj sredini

U sklopu književnih večeri OLJK-a, večeras će se osječkoj publici predstavit virovitička autorica i glumica Vlasta Golub koja će, u ugodnom ambijentu Muzeja Slavonije u 19 sati, govoriti o svom najnovijem romanu “Ritam odlazaka”.

Objavljeno u izdanju Disputa ove godine, roman se bavi ženskim sudbinama u provincijskoj sredini. Njihovi se odnosi isprepliću kako radnja romana odmiče, a strog patrijarhalni odgoj i uvjeti odrastanja u siromaštvu nepovratno utječu na živote i odluke četiriju glavnih junakinja. Sputane različitim pritiscima i očekivanjima okoline, te su junakinje u neprestanoj borbi između pokoravanja i oslobođenja.

Vlasta Golub članica je glumačkog ansambla “Kazališta Virovitica” u kojem je ostvarila preko osamdeset uloga u svojoj tridesetogodišnjoj glumačkoj karijeri. No, usprkos i pored toga, u Vlastinom slučaju niti diploma kroatistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu nije ostala neiskorištena. Prije “Ritma odlazaka” čitateljska publika imala ju je prilike upoznati kroz romane za djecu i mlade “O ljubavi, spletkama, i svemu pomalo”, “Eva, mala žena” i “Pauline mačke”. Na Hrvatskom radiju su joj 2021. godine izvedene dvije radiodrame: “Ništa se nije moglo učiniti” i “Čovjek u kožnom mantilu”, a hvaljena je i njezina kazališna drama “Šuplje kosti”.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content