SUPERSPORT HRVATSKI KUP Veterani Papuka uvjerljivo poraženi protiv Grobničana, Tihomir Smiljanić postao rekorder

Odigrana je utakmica preliminarnog kruga SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj su se u Orahovici susreli domaći veterani Papuka i hrvatski trećeligaš Grobničan. Završilo je na kraju s velikih 29:1, a jedini pogodak za Orahovčane zabio je Mario Kubaček u 59. minuti susreta.

Grobničan je tako ostvario najveću pobjedu u povijesti Hrvatskog nogometnog kupa, a ujedno je njihov igrač Dražen Pilčić “skinuo” Andreja Kramarića na prvom mjestu igrača koji su postigli najviše pogodaka u jednoj utakmici. Kramarić ih je postigao 9, a Pilčić danas 10.

Za još jedan rekord pobrinuli su se danas Papukovci. Naime, u 77. minuti susreta zaigrao je najstariji igrač ikada u Hrvatskom nogometnom Kupu, Tihomir Smiljanić sa svojih 65 godina, a ponio je i kapetansku vrpcu do kraja utakmice.

– Naravno da sam sretan što sam se upisao u povijest hrvatskog nogometa, ali meni je dalje važno da mogu igrati. Prošao sam dosta klubova u životu kao senior i kao veteran, ali Papuk je ipak uvijek ostao moj najdraži klub – zaključio je Smiljanić.

Podsjetimo, nakon završetka prošle sezone seniorski sastav orahovačkog nogometnog kluba “ugasio se preko noći”, igrači su napustili Papuk Osječko 1664 i otišli u druge nogometne sredine. S obzirom da su bili finalisti prošlosezonskog izdanja Županijskog kupa VPŽ i tako stekli pravo nastupa u pretkolu SuperSport Hrvatskog kupa, veterani Papuka odlučili su preuzeti ulogu seniora i uskočiti u pomoć, te odigrati susret iz kojeg su, bez obzira na konačan rezultat, izašli kao najveći pobjednici.

Papuk – Grobničan 1:29

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content