U četvrtak edukacija posjetitelja Orahovačkog jezera o sprječavanju spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na turističkim lokacijama

U skladu s Nacionalnim planom za suzbijanje seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja, za razdoblje od 2022. do 2027. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi preventivni projekt Sprječavanje spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na turističkim lokacijama gdje je obveza uključiti i sve Turističke zajednice.

Edukacija i upoznavanje djelatnika Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije sa spomenutim projektom održana je u kolovozu u prostorijama Policijske uprave virovitičko-podravske. Svrha provedbe mjere je u skladu s opće poznatom činjenicom kako je Republika Hrvatska svjetski poznata turistička destinacija u koju dolaze brojni turisti medu kojima su i osobe koje dolaze ciljano radi prikrivenog snimanja djece u spolne svrhe na plažama i drugim turističkim lokacijama, odnosno radi spolnog iskorištavanja djece.

Tako je Ministarstvo u cilju suzbijanja ove vrste kriminaliteta naglasilo kako je potrebno educirati djelatnike u turizmu o načinima počinjenja i uređajima koje počinitelji koriste. U tom pravcu i na području koje pokriva Turistička zajednica grada Orahovice bit će održana navedena edukacija. 

– Na našem Orahovačkom jezeru u četvrtak, 24. kolovoza od 12 sati organizatori edukacije u suradnji s djelatnicima Turističke zajednice Orahovica, informirat će građane o navedenoj problematici te podijeliti letke. Ciljana skupina koja će biti informirana o spomenutom preventivnom projektu su svi posjetitelji, a ponajprije roditelji maloljetne djece – rekla je direktorica TZG Orahovica Lana Jurkin.

(www.icv.hr, vg, foto: S. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content